Home nieuws MURI lanceert crowdfunding voor hun debuutplaat

MURI lanceert crowdfunding voor hun debuutplaat

by Björn Comhaire

De muzieksector heeft twee zware jaren achter de rug en het is voor artiesten tegenwoordig nog moeilijker geworden om fair betaald te worden voor hun werk. Dat geldt evengoed voor MURI dat de afgelopen twee jaar echter niet heeft stilgezeten. Alles viel op zijn plaats en de band is klaar om naar buiten te komen met haar debuutplaat.

MURI © Björn Comhaire

MURI brengt poëtische teksten, surrealistische muzikale ideeën en catchy melodieën op een bedje van donkere geluiden. Muriel Boulanger (COZIN, Low Land Home), Eline Flintrop en Jonathan Callens (Wasdaman, Sarah Ferri) creëren samen een kleurrijk en intrigerend universum met een herkenbaar, eigen geluid.

In het najaar brengt de band haar debuutep uit op vinyl, met een grote releaseshow op 9 oktober in de Minardschouwburg in Gent. Om dat allemaal te verwezenlijken heeft de band momenteel een crowdfundingcampagne lopen: daar kan je nu al tickets kopen voor de releaseshow. Je kan ook de vinyl of de cd bestellen, of zelfs de band in huis halen voor een heus huiskamerconcert. Momenteel staat de teller op €2500.

Voor de productie en het sounddesign werkte MURI samen met Martijn De Bondt (Helenah), een uitgesproken keuze om een wereld aan klanken te openen. Met het artwork van de hand van Jan-Sebastiaan Degeyter krijgt het oog ook wat. De ep komt uit op vinyl, met op de b-kant als extraatje vier nummers die live tijdens een concert werden opgenomen (en verfilmd). De b-kant zal online ook uitgebracht worden op video.

Wil je MURI steunen dan kan ook jij (nog tot 12 juni) intekenen voor één van de pakketten van de crowdfunding.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More