Home ReviewsAlbum Reviews TV’s DANIEL – Never Change (Wild Honey Records)

TV’s DANIEL – Never Change (Wild Honey Records)

by Hans Verhoeven

Ze doen dat niet slecht hoor. Dat uit Austin, Texas zijn. Maar we bedoelen uiteraard hun muziek en dit is hun Eerste Communie, hun debuut, en daarop hebben ze wel wat staan.

Gitaren, bijvoorbeeld, en massa’s invloeden uit het Engeland van de seventies. Zeker in hun collectie: Here Come the Warm Jets van Brian Eno, uit 1974 al, want daarop staan dingen als Needles in the Camel’s Eye en die sfeer – het geluid van overvliegende vliegtuigen geproduceerd door Phil Spector – zit in de titelsong. Maar bovenal is dit punkrock, en verdomd – even een rochel in je bakkes – goeie.

Nu zou je denken: het zijn Amerikanen, en Amerikaanse punk, dat waren toch Bad Religion en Black Flag en ga zo nog even door? Nee hoor, Austin lag ooit in Texas maar dankzij TV’s Daniel ligt het nu zo ongeveer ter hoogte van Londen.

De gitaren die ze ter beschikking hebben zijn ontsnapt uit een gitarennest en ze vallen aan. Soms zonder genade, zoals in Face Down in the Ditch (Of Love), soms niet, zoals in Watching You wat eigenlijk muziek is voor op regenachtige vrijdagnamiddagen in schoenwinkels – een saxofoon! – maar verder gooien ze hun jetons op de goktafel en gaan all in. Al klinkt het soms wel zeer Brits zoals in Clothes Make the Man maar hun Texas zit onvervreemd in Life of Crime waarin nachtdieren huilen naar de nacht dat de nacht hen met rust moet laten.

Usual Students kennen jullie al, het is namelijk de single en daar hadden we het hier al over, zoals we het hier ook al overvloedig hadden over de invloed van het post-existentialisme op het geboortecoëfficiënt van ijsberen in de zoo van Kaapstad.

Afsluiten dan maar. TV’s Daniel verschijnt niet op tv maar wel hier, op deze bepaald wonderlijke site. Het is goed hen te volgen. Maar beleef bovenal lol aan dit, want dit en dat is er namelijk voor gemaakt, om er lol aan te beleven.
Facebook – InstagramSpotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More