Home ReviewsAlbum Reviews THE ULTIMATE DREAMERS – Violent Ghost (Spleen+)

THE ULTIMATE DREAMERS – Violent Ghost (Spleen+)

by Nel Mertens

Met punch en power zijn The Ultimate Dreamers helemaal terug. Na de release van hun album Echoing Reverie tourden Bertrand (gitaar), Frédéric (zang), Joël (bas) en klassieke muzikante Sandrine (keys, cello) door Europa om hun coldwave- en postpunknummers er te laten klinken.

Op deze nieuwe ep Violent Ghost werden drie tracks van het album ‘herkleed’ tot alternatieve versies. Zo krijgen we een ruwere versie van Big Violent, waar Patrick Codenys van Front 242 ook nog eens een scheurende EBM-mix bij maakte.

Midnight werd gestript. Naakt en veel emotioneler en omsponnen met cello en piano. Een erg minimalistische, doch mooie versie! Het Italiaanse duo Shad Shadows deed er dan weer iets helemaal anders mee: prikkelende synths en pompende beats toveren de track om tot een poppend, licht dansnummertje.

Voor Piano Ghost koos het Brusselse viertal dan weer voor de rauwere weg. Repetitieve, doffe beats doorheen het hele nummer vormen de ruggengraat voor de bitterheid in toetsen en zang. Het Franse H0RD gaf de track in hun remix een stuwend EBM-danstintje mee.

Violent Ghost is digitaal verschenen bij Spleen+ en ook als zeer beperkte editie op CD-formaat via de eigen officiële merchandising van de band / Komakino Records.

Op 31/10 stellen The Ultimate Dreamers hun ep live voor in Le Lac in Brussel, onder de organisatie van Le Fantastique. Je betaalt wat je wil, maar € 5 is een mooie gift! Voor € 10 krijg je een toegangsticketje én cd.

Release-show / Facebook / Bandcamp / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More