Home Singles TIN FINGERS – LSD (Unday Records)

TIN FINGERS – LSD (Unday Records)

by Ann Cnockaert

Na Misstep is LSD de tweede single van Rock Bottom Ballads, het aankomende album van Tin Fingers dat op 17 november bij Unday Records uitkomt.

Dit dromerige liedje neemt je mee in de belevingswereld van een zesjarige, die onbezorgd op zijn skateboard rijdt en speelt met plastic soldaatjes. Het refrein doorbreekt de onschuldige sfeer met een euforisch en enigszins ruig rockgeluid en bevat de waarschuwing van een oudere vreemdeling: “Kinderen, gebruik geen drugs, gebruik LSD”. Felix, de zanger, kwam deze zin ooit tegen op het t-shirt van een voormalige hippie van middelbare leeftijd, het inspireerde het thema van het lied. Tin Fingers heeft altijd al een explosieve en intieme kant gehad, maar met LSD bereiken ze de perfecte balans in hun eclectische stijl.

In de muziekvideo, het tweede deel van de kortfilm Rock Bottoms Ballads, volgen we de Dubost broers terwijl ze naar huis afdalen. Na een nacht vol wilde avonturen gaan ze de frisse ochtend tegemoet, die nog steeds doordrenkt is van een gevoel van vrijheid.

Je kan Tin Fingers live beleven op volgende data:

13/03/24 – Cactus, Brugge
18/03/24 – AB, Brussel
26/04/24 – De Roma, Antwerpen

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More