Home ReviewsAlbum Reviews THE GERMANS, Sexuality (Unday).

THE GERMANS, Sexuality (Unday).

by Wouter De Sutter

Nieuw album van het volstrekt ongrijpbare kwintet The Germans die onze muzikale underground met voorbedachte rade verblijdt sinds 2002. De opvolger van het bevreemdende Are Animals Different? – één nummer/drie kwartier trippen – van vier jaar geleden.

Op de nieuwe plaat Sexuality (Unday Records) volgt de band eens te meer alle wegen behalve de meest voorspelbare. Off The Beaten Track, steevast begeleid door tribale percussie en gewrongen elektro vergezeld van een buslading effecten en onbestemde ijle klanken. Zoek geen klassieke songstructuren, ze zijn er eenvoudigweg niet in dit extatische geheel dat net zo goed op het hoofd als de benen mikt. Alles kan,  mag en wordt gedaan op dit album. En bij voorkeur op die momenten dat je het als luisteraar niet verwacht.

Wie zich bij het label avant-garde  moeilijk iets kan voorstellen verwijzen we graag door naar deze beklemmende potpourri van etno, psychedelica, kraut, easy listening, hard listening en jazzy toestanden. Krankzinnige trance voor de weerspannige lieden. In Fine White C, halfweg de plaat, bereikt die georganiseerde gekte een absoluut hoogtepunt.

Sexuality kronkelt werkelijk alle kanten uit en weigert een seconde te vervelen. Het doet bij momenten stevig terugdenken aan de experimenteerdrift van de tandem Christopherson-Balance, de nucleus van het ongeëvenaarde collectief Coil (1982-2010) dat al evenzeer op zoek ging naar muzikale grenzen. Het album wordt aan de Goegemeente voorgesteld in de loop van maart en april. Concertkalender hieronder.


The Germans:
– Jakob Ampe,
– Vincent Cauwels,
– Lennert Jacobs,
– Timothy Jacobs en
– Boris Zeebroek.

facebook

Tekst: Wouter De Sutter, Luminous Dash (2019)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More