Home Grensverleggers Uitheems Geduister #25.

Uitheems Geduister #25.

by Nel Mertens

Het komt. Of toch nog niet.

Nog donkerder? Of is het zwart genoeg zo? Duistere nachten of de hoopgevende lichtstralen van de dag? Willen of kunnen? Twijfel.
Maar als je heel goed luistert, ben je niet alleen en hoor je de twijfel in iédere track… Het Uitheems Geduister van deze week komt van Sólveig Matthildur, Rosi, NU:N, Lifeless Past, Me The Tiger en Tuff Turf.

SÓLVEIG MATTHILDUR

We kennen haar vooral van de IJslandse band Kaelan Mikla, maar ook als solo-artieste: Sólveig Matthildur brengt op 19 april haar album met de prachtige titel Constantly In Love uit. We krijgen alvast de single Dystopian Boy te horen: een knap ritmisch nummer, waarin Sólveig de zwoelste van haar stem kant laat horen.

Je kan het album reeds in pre-sale bestellen.

Constantly In Love is verkrijgbaar op donkerrose vinyl met mini-poster, op cd met boekje met teksten en er zijn ook lp- en cd- packages met t-shirt verkrijgbaar.

Website / Facebook / Bandcamp

ROSI

Het Duitse postpunkduo Sven Rosenkötter en Mirco Rappsilber van Rosi hebben genoeg ervaring in live-optredens en bij verschillende bands, maar met Rosi kunnen ze hun reputatie van Sad Dance Band volledig waarmaken. Ze hebben net hun debuutalbum Grey City Life uit 2016 opnieuw uitgegeven, nu bij het Cold Transmission Music label, voorzien van enkele opmerkelijke remixen en enkele nooit eerder uitgegeven tracks.

Facebook / Bandcamp / Instagram

NU:N

De postpunk- gothrockband NU:N (Nothing Unveils Nothing) bracht in januari de ep I Will Show You Fear In A Handfull Of Dust uit bij Black Genesis Records en gaf ons daar deze week ook een nieuwe videoclip bij het nummer Brave New World bij: een strak, gedreven nummer, dat verwijst naar het futuristische boek van Aldous Huxley. Ook de videoclip is een plaatje!

Soma poisoning your veins,
Slavery boiled in a world of plastic perfection!
Let us just be the angels who spread a new fire!
Burn our wings in our secret desires…

De ep kan je bestellen via deze link.

Facebook

LIFELESS PAST

Het Nederlandse Lifeless Past is het project van twee ambitieuze muzikanten die flirten met new wave, noise rock en gothrock. Ze brengen een golf uit het verleden, met sociaal geëngageerde teksten, vol persoonlijke ervaringen, romantiek en mentale kronkels. Met hun nieuwe single Through Passion, gaat het een en al de romantische toer op, wat ongetwijfeld met de nodige kronkels gepaard gaat. Lifeless Past opent op 28 april ook Wavefest V in Baroeg in Rotterdam (NL), waar we ook onze Belgische trots The Arch, Clan Of Xymox, Das Ich, Under The Skin en Stygmata Martyr aan het werk kunnen zien.

Facebook / Bandcamp

ME THE TIGER

Wat waren we vorig jaar op W-festival onder de indruk van dit Zweedse, energieke trio! Het verbaast ons dan ook niet dat Me The Tiger, met zijn sterke, dynamische frontvrouw Gabriella Åström op vrouwendag één van hun nummers in the picture zette. Headlines is een nummer dat ze reeds in 2015 uitbrachten op het album Vitriolic. Voor Internationale Vrouwendag (8 maart) zetten ze dit oudere nummer met een nieuwe videoclip opnieuw in de kijker. Het is een nummer dat perfect aansluit bij de headlines van vandaag en bij vrouwendag, de dag waarop we de verbazende sociale, economische, culturele en politieke verwezenlijkingen van vrouwen vieren, terwijl we nog steeds blijven en moéten ijveren voor een grotere vooruitgang  op vlak van gendergelijkheid. Me The Tiger geeft aan dat ze nooit zullen stoppen met vechten voor een betere wereld. Er zijn er dus nog, mensen die gaan voor gelijkheid en misschien toch een klein beetje wereldvrede?

Facebook / Website

TUFF TURF

Hoewel het aankomende album Night Finds Out, dat in mei verschijnt bij het label American Scream Records, niet zijn debuut is, klonk Tuff Turf ons niet bekend in de oren.
Tuff Turf is het nihilistische new wave project van Jeff Richie uit Atlantic City (VS). In afwachting van dat album is het echt wel de moeite om zijn muziek al eens te gaan verkennen!

Facebook / Website

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More