Home ReviewsAlbum Reviews SVNTAX ERROR – The Vanishing Existence (Bird’s Robe)

SVNTAX ERROR – The Vanishing Existence (Bird’s Robe)

by Patrick Bruneel

Sydney, Australië biedt een heel vruchtbare bodem voor bands die postrock spelen in al zijn variëteiten. Eentje ervan is dit Svntax Error, dat net als Mushroom Giant op het aanstaande Dunk! -festival mag aantreden. Het kwartet komt er de opvolger voorstellen van Message, dat inmiddels vijf jaar oud is.

©SVNTAX ERROR

Net als op dat album experimenteert de band met psychedelica en reguliere pop binnen het uitgezette postrockkader. Broken Nightmares is daar een mooi voorbeeld van. Zanger/ gitarist Ben Aylward zet er zijn beste keeltje open, maar echt overtuigen doet hij niet. Het nummer zelf is wel een fraai stukje psychedelische pop dat ietwat broeierig klinkt maar net niet sterk genoeg is om lang te blijven hangen. Dat is ook het geval met Circular Argument. Dat de man een stem kan opzetten die past bij een nummer, bewijst hij in Relentless. Geen gezwijmel hier maar een rockstem die past bij het groovy nummer.

215 Days laat duidelijk horen dat de band niet op 1 postrockpaardje wed. Het is een ingetogen, sfeervol instrumentaal nummer van een goeie zes minuten dat ons gezwind naar dagdromenland voert.

Het titelnummer zelf is pure postrock uit het boekje. Uitstekend gebracht, dat zeker, en pure kwaliteit binnen het genre. Aylward houdt ook zijn klep, wat wij een meerwaarde vinden. Laat Ben Eadie (drums), Matthew Syres (gitaar, theremin) en Peter Yates (bas) maar spelen. Zelfs de gitaar van Aylward is relevant al is het dikwijls de theremin van Syres die het verschil maakt.

Luister maar naar het beste, meest epische stuk van het album: het mooie Kelvin Waves Goodbye, waar de hoofdrol is weggelegd voor de theremin van Syres. Het stuk evenaart zowaar bijna Mogwai.

Als het van ons afhangt: snaveltje dicht en spelen maar.

Facebook Instagram WebsiteBandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More