Home Singles BLACKWAVE. FEAT. JORDAN MACKAMPA – Champion (Mayway Records)

BLACKWAVE. FEAT. JORDAN MACKAMPA – Champion (Mayway Records)

by Bart Verlent

Vorig jaar brachten de heren van blackwave. hun derde album No Sleep In LA uit waarop ze veel tijd besteedden aan de arrangementen waardoor de plaat een stuk volwassener klonk dan hun voorgaande werk. In september brengen Willem Ardui en Jean-Valéry Atohoun er een deluxe-versie van uit met remixes en twee nieuwe singles.

© blackwave.

Champion is het eerste nieuwe nummer uit die deluxe plaat. Het is een samenwerking met de Brits-Congolese muzikant Jordan Mackampa.

Atohouns vader noemde zijn zoon vanaf zijn vroegste herinneringen tot hij twee jaar geleden overleed, altijd een kampioen. Het heeft Jean-Valéry’s leven positief beïnvloed en hij streefde altijd naar het beste. Dat leidde soms echter ook tot negatieve gedachten wanneer hij er niet in slaagde om aan zijn eigen hoge verwachtingen te voldoen. Hij heeft zich dat altijd wel gerealiseerd, maar sinds het overlijden van zijn vader denkt hij er vaker over na.

Het nummer ontstond heel spontaan uit een jam tussen Willem en Jordan. Jean vulde de track aan met zijn eigen concept. Dat hoor je ook aan de song; alles klinkt chill maar tegelijk weer aanstekelijk groovy. De spaarzame arrangementen onderstrepen ingetogen de boodschap. De stemmen, de subtiele gitaar, de warme bas en de aanvulling van de blazers… het is een top combinatie.

Je kan blackwave. aan het werk zien op:

27/05 – Gladiolen, Olen
15/06 – OLT Rivierenhof, Deurne
16/06 – OLT Rivierenhof, Deurne
01/07 – Rock Werchter
04/08 – Campo Solar, Damme

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More