Home Singles ISBELLS – Modern Times (V2 Records)

ISBELLS – Modern Times (V2 Records)

by Bart Verlent

Op 22 september brengt Isbells eindelijk de opvolger van het album Sosei uit dat in 2019 verscheen. De nieuwe langspeler zal de titel Basegemiti dragen en is het eerste album van Gaëtan Vandewoude en co bij V2 Records. De plaat werd ook aangekondigd met een ietwat andere Isbells-sound dan we gewoon zijn.

© Isbells

Modern Times is de derde single uit de nieuwe en gaat over de complexiteit en de tegenstrijdigheden van het leven in de 21ste eeuw. Vandewoude schreef over de snelle aard van onze maatschappij, waar alles in een razend tempo lijkt te gaan en we moeite hebben om bij te blijven. Het is een anthem voor iedereen die het gevoel heeft aan de rand van de wereld te staan, maar die vastbesloten zijn eigen weg vooruit wil vinden.

Bij de single Sparkle & Shine was al te horen dat Isbells gaan voor een meer elektronisch geluid, in A Little Bit Longer klonk dan weer meer het vertrouwde Isbells-geluid. In Modern Times wordt opnieuw de meer elektronische kaart getrokken. In het mooie, harmonisch refrein herkennen we nog de “vroegere”oude” Isbells maar de song in zijn geheel is toch even wennen.

Modern Times is zeker een straf nummer met een onverwachte aanpak. Een koppige gitaar die tegen de synthklanken vecht terwijl ze toch samen, in harmonie de perfecte popsong brengen. Rust staalt uit de stem van Gaëtan, waardoor hij zelf het geschikte medicijn is tegen een wereld die zichzelf voorbij raast.

Isbells staan op 3 mei in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More