Home ReviewsAlbum Reviews SOROR – New Born (Exag Records)

SOROR – New Born (Exag Records)

by Bart Verlent

We leven in een klein landje en bijzonder genoeg zorgt de taalbarrière ervoor dat bands uit Brussel en Wallonië niet doorbreken in Vlaanderen (en omgekeerd) ook al verschijnen er elk jaar uit dat deel van België het wat straffe releases. New Born van SOROR is er zo een. Het Brussels viertal ontstond na een ontmoeting tussen bassiste Sophie Chiaramonte, die een passie heeft voor rock, en zangeres Alice Ably die het vooral moet hebben van jaren ’90 triphop. Het duo wordt tegenwoordig bijgestaan door gitarist Thibaut Lambrechts en drummer Théo Lanau.

In 2018 debuteerde de band met een drietracks demo waar al heel wat kwaliteit op te horen was en het al een straf eigen geluid etaleerde. Twee jaar later verscheen de tweede ep die ze opnamen met Koen Gisen. Die klinkt nog intenser en gedrevener dan de voorgaande opname. En nu is er dus de debuutplaat.

© SOROR

Uit die plaat kregen we al de single Bohemian Paradise en die kon tellen. Het is een sensuele track die laat horen dat er meer psychedelische elementen in het groepsgeluid zijn geslopen. We horen ze opnieuw in alle tien de tracks op de New Born, soms wat meer op de voorgrond, soms eerder op de achtergrond. Elk nummer kruipt sowieso diep onder de huid.

Opener Copy Of You laat een gedreven jaren ’90 grunge sound horen met donkere gitaren.

Het ingetogen titelnummer kent meer subtiele arrangementen, pas tijdens de outro begint het weer te donderen dankzij een energieke drums. Kononel Bagshots Six Days War kreeg van SOROR een psychedelisch jasje wat ervoor zorgt het nog intenser klinkt dan het origineel. In System Is A Lie zingt Ably met veel gevoel op een vurige ritmesectie en subtiele gitaarklanken waardoor het een meeslepend pareltje wordt. Dat geldt ook voor het donkere The Only Way Out dat live zeker voor een hoogtepunt in de set gaat zorgen.

Toptrack Bleeding wordt ook weer subtiel opgebouwd naar een prachtige climax. Hoe verder we gaan in het album, hoe hoger de kwaliteit van de nummers. Wash Your Hands heeft alles wat een topnummer moet hebben inclusief veel variatie en een origineel topgeluid. Perfect voer voor de kwaliteitsradio’s.

Shadow Of A Doubt klinkt wat lomer door de ritmesectie die het veel rustiger aan doet, de gitaar en de stem zorgen voor een broeierig randje. Wish is de mooie akoestische afsluiter van deze ronduit straffe plaat.

Het is afwachten of SOROR met hun debuutplaat doorbreekt in Vlaanderen, aan gebrek aan kwaliteit zal het zeker niet gelegen zijn. Je kan het viertal live aan het werk zien op:

21/09 – Botanique, Brussel
28/09 – Reflektor, Luik
29/09 – Atelier Rock, Hoei
14/10 – Les Volumineuses, Brussel
28/10 – Xscandalous, Saint-Ghislain

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More