Home Belgisch SIMON LE MA – Decision Making

SIMON LE MA – Decision Making

by Ann Cnockaert

Simon Le Ma maakt zijn debuut met de single Decision Making. Dit is het soloproject van Simon Martens, een 27-jarige singer-songwriter uit Gent, oorspronkelijk afkomstig uit Beveren-Waas.

In 2021 daagde Simon zichzelf uit om een conceptalbum te creëren. Hij nam een week vrij, pakte zijn muzikale bagage en trok zich terug in een appartement aan de zee, waar hij negen demo’s opnam.

Decision Making opent het aankomende album The Housewarming, dat een chronologisch verhaal vertelt over een ongemakkelijke housewarming waar je eigenlijk liever niet wilt zijn.

Het nummer fungeert als aarzelende opwarmer voor de avond, waarin het een voorproefje geeft van oppervlakkige gesprekken en geforceerde interacties om je in de juiste sfeer te brengen. De tekst begint rustig en beweegt zich moeiteloos door het begin van de avond, terwijl de muziek tussen twee akkoorden blijft zweven. Het langzame tempo weerspiegelt de ontspannen maar ietwat saaie sfeer. Na verloop van tijd wordt het nummer intenser en verschuift het naar een melancholische outro.

Zowel tekstueel als muzikaal ademt het nummer de rust voor de storm uit en drukt het langzaam het besef uit dat het misschien geen geweldig idee was om naar de housewarming te komen.

Na een paar luisterbeurten worden we volledig ondergedompeld in Simons verhaal. Om te ontdekken hoe het feestje uiteindelijk afloopt, zullen we moeten wachten tot de albumrelease in november.

Op zaterdag 11 november wordt het volledige album gepresenteerd tijdens een live optreden in de Kunstlabaarg in Beveren. Simon wordt op het podium vergezeld door bassist Xavier De Clercq (Noémie Wolfs, Buurman, Pascal Deweze, Lagüna, enz.), en drummer Dennis Mahieu (Cloudy-oh).

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More