Home Concerttip ZWERM & BAD VAN MARIE Antwerpen, (22/09/23 – 24/09/23)

ZWERM & BAD VAN MARIE Antwerpen, (22/09/23 – 24/09/23)

by Jos Buersens

Het gaat niet goed met de wereld en dat heeft verschillende redenen. Zo lijkt plassen tegen politievoertuigen de nieuwste rage te worden; en net als we dachten dat het de mensheid niet erger kon vergaan, kwam de aankondiging van een nieuw seizoen Love Island. Je leest het, een mens zou van minder moedeloos in een donker hoekje mayonaise recht uit de pot beginnen eten.

Gelukkig is er ook nog goed nieuws dat ons van het nakende hartinfarct kan redden. Zo brengt de band Zwerm in samenwerking met theatergezelschap Bad Van Marie dra een nieuwe plaat uit. Het is te zeggen, de plaat komt uit maar niet op vinyl. Bij nader inzien wordt de plaat ook helemaal niet uitgebracht. De verwarring is compleet!

Dit keer heeft Zwerm gekozen om, in plaats van een traditionele release, hun muziek te verwerken in een concept dat een kruising lijkt tussen een soort van immersive experience en field recordings. Beleving lijkt dan ook centraal te staan in de voorstelling Dit Lijkt Een Beetje Op Een Cactus die plaatsvindt in de vorm van een wandeling door de Antwerpse Stuivenbergwijk.

Van een reguliere wandeling spreken, is echter het concept oneer aandoen. In Dit Lijkt Een Beetje Op Een Cactus zullen de deelnemers op regelmatige basis geconfronteerd worden met subtiele nuances van theater en muziek, met als uitgangspunt het opzoeken van de grens tussen realiteit en performance.

Dat Zwerm en Bad Van Marie ervoor gekozen hebben om het concept in het openbaar uit te voeren, kunnen wij enkel maar bejubelen. Ze kiezen met Dit Lijkt Een Beetje Op Een Cactus niet voor controle maar voor flexibiliteit en laten toe dat alledaagsheid van het leven deel wordt van de voorstelling.

Dat Zwerm en Bad Van Marie ervoor gekozen hebben om het concept in het openbaar uit te voeren, kunnen wij enkel maar bejubelen. Ze kiezen met Dit Lijkt Een Beetje Op Een Cactus niet voor controle maar voor flexibiliteit en laten toe dat alledaagsheid van het leven, deel wordt van de voorstelling.

ZWERM: WEBSITE BANDCAMP FACEBOOK
BAD VAN MARIE: WEBSITE FACEBOOK

TICKETS : DIT LIJKT EEN BEETJE OP EEN CACTUS

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More