Home ReviewsAlbum Reviews SCAFFOLDINGG – The Journey (KlankKast)

SCAFFOLDINGG – The Journey (KlankKast)

by Bart Verlent

Vorig jaar maakten we kennis met de zussen Fran en Jutta Winters die de mooie breekbare songs Roadtripping, Tell Me en Mona Lisa op de mensheid loslieten onder de naam Scaffoldingg. Ondertussen stonden Fran en Jutta in Humo’s Rock Rally te schitteren en hebben ze wat optredens achter de rug. Nu zijn ze ook klaar met hun debuutep The Journey waarop Sam Pieter Janssens (And Then Came Fall, Clarival, Driftwood) de productie en mix voor zijn rekening nam.

© Scaffoldingg

Naast de drie singles krijgen we hier nog drie ijzersterke songs van deze talentvolle dames.

The Play opent en klinkt meteen al perfecte. Een mooie warme melodie en prachtige stemmen en samenzang. Dat deze zussen worden vergeleken met First Aid Kid is zeker niet uit de lucht gegrepen, ze maken pareltjes die even mooi zijn als wat het Zweeds folkduo brengt.

Ook Buttercups is zo’n sublieme mooie song waarin de prachtige stemmen ons doen wegdromen op weer zo’n warme melodie. Op Frozen Tears zingen de zussen van begin tot einde samen op een dromerige pianomelodie. Een magische combinatie, het breekbare van de samenzang en het speelse van de melodie.

Als je weet dat Fran nog maar 17 jaar is en Jutta 19, dan weet je dat deze twee zussen nog meer zullen groeien. Maar wat ze op The Journey etaleren is alvast heel straf en ontroerend mooi.

Op zondag 2 oktober stelt Scaffoldingg deze ep voor in Cinema Roxy in Wijgemaal om 16u.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More