Home ReviewsAlbum Reviews NINO SABLE – Sedate ⊚ Seduce (Équinoxe Records)

NINO SABLE – Sedate ⊚ Seduce (Équinoxe Records)

by Nel Mertens

Hij heeft zijn muzikale sporen uiteraard al verdiend bij o.a. de band Aeon Sable, toch was het 15 jaar wachten op het solodebuutalbum van Nino Sable. En dat gaat helemaal– als ying en yang aangeboden – over verzadiging en verleiding…

2021 was zijn ‘snelle momentum’, want hij bracht maandelijks een single uit, die nu verzameld werden op zijn album Sedate⊚ Seduce.

CD Cover of the nino sable album “sedate ⊚ seduce” (2022)

Onheilspellend, maar met gedreven ritmes opent Driven By The Night. Dat lang aangehouden synthakkoord in de intro ontrafelt zich in een zacht melodieuze toetsenwervel, dromend op de achtegrond van Nino’s stem, die het in donkerfluisterende woorden over toewijding heeft. “Devotion…”
Grauw en stuurs klinken de toetsen en drums in Church Of No Belief, waarbij het de melodieus, duale zanglijn is die zachtheid toevoegt. De diepdonkere baslijn voegt steeds meer rockgehalte toe aan de track.

Dat dit een album is waarin heel verschillende emoties via verschillende wegen sterk benadrukt worden is meteen duidelijk. Nino Sable haalde zijn deskundige muzikale vaardigheden duidelijk bij verschillende invloeden en doet daar helemaal zijn eigen ding mee.

Een uptempo nummer met dof drumgeroffel, snedige gitaren en een spookachtig, opgejaagd stemtimbre horen we, als we in Ultima Estacion – El Underground gedwee mee de underground in duiken. In eenzelfde rush horen we Chaos

Vanuit een heel andere insteek, maar even donker, klinkt het zachte Beautiful Death, dat start met enkel akoestische gitaarbegeleiding en zang, waarna ook elektrische gitaar, drum en bas subtiel wordt toegevoegd. Allordieside kent dezelfde rust en subtiliteit, maar vloeit over van melancholie en droefnis. Hydra is van de zachte tracks onze favoriet, met zijn etherisch natuurlijke ritme in een wam synthbad.

Obey 2020 valt hier enorm in de smaak, met zijn zwaarder rockelementen en industrial georiënteerde zang. Deze mix van gothrock met industrial bevalt ons bijzonder!

Taraxon, waarvoor Nino Sable samen met Diane Wang aan de slag ging, brengt ook zo’n straffe stijlcombi waarin onheilspellende, witchy elementen hand in hand gaan met ritualistische synthlijnen en percussie.

Afsluiter Into The Void heeft dan weer futuristische trekjes, waarbij we een kreunende Nino Sable zijn ruwheid laat duelleren met een melodische zanglijn. “Together we will fall into the void.” De leegte, na het beluisteren van dit knappe, erg gevarieerde album.
Elf nummers die gaan van gothrock tot dark indie, neofolk tot dark electro, van postpunk tot industrial rock met als evidente verbinding Nino Sable.

Sedate⊚ Seduce is digitaal en op cd verschenen bij Équinoxe Records.

Bandcamp / Facebook  / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More