Home ReviewsAlbum Reviews MARIS – Virtue Of The Absurd (W.E.R.F. Records/N.E.W.S.)

MARIS – Virtue Of The Absurd (W.E.R.F. Records/N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Maris is het project van de Brusselse singer-songwriter Mariske Broeckmeyer die in 2016 debuteerde met het album On Gods And Other Things op RAT Records. De muziek van Maris is moeilijk in één vakje te vatten en wordt omschreven als een mix van zinderende pop geïnspireerd door jazz en improvisatie zowel als door sfeervol experiment uit de Scandinavische scene. (Broeckmeyer studeerde aan de Icelandic Academy of Arts en nam haar debuut ook op in IJsland).

© Maris

Mariske nam On Gods And Other Thing solo op maar voor het tweede album kreeg ze gezelschap van Silke Blankers (Goodbye Princess) op keyboards, Louis Evrard (Ottla, Echo Beatty) op drums en Laurens Smet (Book Of Air) op orgel en Moog. Tijdens live-concerten wordt ze nog ze nog extra bijgestaan door Thomas Jillings (Ottla, Linus, Goodbye Princess).

Broeckmeyer experimenteert met klanken en haar warme mooie stem zonder de song-structuur uit het oog te verliezen. Zo krijgen we een collage van filmische muzikale mijmeringen, muzikale vergezichten en intimistische dromerijen. Met bedwelmende melodieën en hypnotiserende ritmes worden boeiende composities gemaakt die het perfecte medicijn zijn om te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit.

Maris bewijst op dit nieuwe album dat ze een internationaal geluid heeft, dat ver buiten onze landgrenzen zou moeten gehoord worden. Laten we dit talent het Belgische antwoord op Björk noemen, de composities zijn even uniek en ze gaat ver over de grens van alle genres in een avonturentocht die leidt tot wondermooie songs.

Maris kan je aan het werk zien op:
14/11 – Kunstencentrum Nona, Mechelen
21/11 – Kaap, Oostende
24/11 – 30CC, Leuven
01/12 – Track, Kortrijk
02/12 – Handelsbeurs, Gent

BANDCAMPFACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More