Home ReviewsAlbum Reviews GOODBYE, KINGS – The Cliché of Falling Leaves

GOODBYE, KINGS – The Cliché of Falling Leaves

by Ann Cnockaert

Hoe geef je vier seizoenen muzikaal weer op één album? Wel de Goodbye, Kings uit het Italiaanse Milaan doen het op hun vierde album The Cliché of Falling Leaves.

The Cliché of Falling Leaves behandelt één enkel muziekstuk, met in de kern een symfonisch gedicht, gebaseerd op een verhalend schema en terugkerende patronen.

Zestien muzikanten werkten mee aan deze 43 minuten durende compositie, met hoorns, klarinetten, saxen, contrabassen en vele andere klassieke klankkleuren. Goodbye, Kings werd voor de gelegenheid een massief artrock orkest, dat het hele postrockspectrum belicht en een conceptfilm produceert, uitgevoerd door hedendaagse dansers.

De seizoenen van de natuur en het leven vinden hun iconische representatie in oude mythen, herinneringen en culturen, maar ze maken allemaal deel uit van een grote cyclus van dood en wedergeboorte. De bladeren die vallen zijn nog steeds de iconische voorstelling van de dingen die eindigen, een cliché dat door veel dichters wordt gebruikt, een oude en zeer gangbare metafoor voor poëzie en het bestaan zelf.

We worden ondergedompeld in een prachtig album, heen en weer geslingerd tussen de sensaties die worden geassocieerd met herfst, winter, lente en zomer. De stroom van muziek is gelaagd, soms dynamisch en onstuimig, dan weer sereen en harmonieus.

The Cliché of Falling Leaves is een intens album dat tegelijk een interessante en uiteenlopende luisterervaring biedt.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More