Home ReviewsAlbum Reviews HOLY CLANG – S/T

HOLY CLANG – S/T

by Bart Verlent

Bassist en zanger Thomas is songschrijver, componist en multi-instrumentalist, gitarist/keyboard speler Nico is eigenaar van het shoegaze, dreampop, postpunklabel Shoredive Records en drummer Dave heeft ervaring bij diverse jungle en drum-‘n-base acts zoals Ray Keith en Andy C. Samen vormen ze het postpunktrio Holy Clang. Zelf omschrijven ze hun muziek als sirenen die je kan zien in een vaag licht terwijl de golven tekeer gaan tegen het beton…

© Holy Clang

De band bestaat nog niet zo lang en dit is hun debuutep. De ervaring van Dave met jungle en drum-‘n-base zorgt ervoor dat Holy Clang heel nerveus klinkt. Tegelijk gaat hij stevig te keer wat het bandgeluid heel uniek maakt. De drums eisen dan ook veel aandacht op zodat de stem, de subtiele bas, gitaar en synth wat naar de achtergrond verdwijnen.

Maar als je goed luistert, krijg je fijne baslijnen te horen, een warme waaier aan gitaargeluiden en de intense stem van Thomas. Die stem is een combinatie van Alan Vega en Ian Curtis wat dan ook weer iets buitengewoon is. Dat kan je ook zeggen van de vier nummers op de ep.

Dit is geen ordinaire postpunk, het klinkt allemaal zeer energiek, intens en gedreven. Holy Clang kan je onmogelijk vergelijken met een andere band.

Een trio om in het oog te houden. Als ze zo uniek blijven klinken als op deze ep dan kunnen ze zeker wel eens doorbreken.

FACEBOOK/BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More