Home ReviewsAlbum Reviews DES ROCS – Dream Machine (Sumerian Records)

DES ROCS – Dream Machine (Sumerian Records)

by Hans Verhoeven

Zijn echte naam is Danny Rocco maar met zo’n naam kom je zelfs in de New Yorkse maffia niet binnen. Het zou een weggevertje zijn.

Hij komt namelijk uit New York en de intensiteit gekoppeld aan de nervositeit van die stad zit in wat hij maakt op dit, zijn tweede lp. En daarop strooit hij kwistig met zijn invloeden.

Nogal. De titelsong, dat is Queen, echo’s vullen stadions. I Am The Lightning, dat is Muse, de soundtrack bij oorlogen. En zo weet je meteen dat Des Rocs het bombast verre van schuwt. Dit klinkt als een contingent overvliegende straaljagers en helaas ga je het geluid daarvan snel beu worden. Net als zijn af en toe opduikende falset.

Ja, het is leuk meestampen met Bad Blood (heeft wel wat AC/DC in de genen) al is zijn constante gebruik van vocoders er ver over. En er staan nog wel wat dingen op deze Dream Machine zoals In The Night – pathetiek in de ergste vorm – of afsluiter Up To You, wat hij dus ernstig meent en waarvan wij al even ernstig de slappe lach krijgen.

Misschien was hij toch beter bij de maffia gegaan. Of misschien deed hij dat wel en is dit meteen ons laatste stukje. Het was een eer jullie te mogen dienen, lezers.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More