Home Singles PITOU – Cut A Hole (Live At Best Kept Secret) (V2 Records)

PITOU – Cut A Hole (Live At Best Kept Secret) (V2 Records)

by Bart Verlent

Na twee ep’s bracht de Nederlandse (maar in Antwerpen wonende) singer-songwriter Pitou dit jaar haar debuutalbum Big Tear uit. Het is een magische mooie plaat geworden waar we volledig weg van zijn. Ook live is dit talent een aanrader: het album is al geweldig maar live klinkt alles dubbel zo intens. Dat beseft de platenmaatschappij blijkbaar ook want op 29 september verschijnt de live-ep Big Tour Live, met daarop zeven live songs die opgenomen werden op het Nederlandse-festival Best Kept Secret en in de Londense Union Chapel.

Uit die ep krijgen we nu al een straf voorproefje met Cut A Hole dat opgenomen werd op Best Kept Secret. Het nummer stond op de naamloze debuutep uit 2016 en kreeg in deze live opname veel rijkere arrangementen mee. Op de ep is het een puur nummer met enkel Pitou’s mooie, breekbare stem en haar gitaar, de live versie is met full band. En ja al die extra arrangementen zijn echt wel overweldigend. Ook hoor je hoe flexibel de stem van Pitou is en hoe ze alle hoogtes en laagtes probleemloos aankan.

2023 is het jaar van de grote doorbraak van Pitou en ze verdient die ook ten volle.

Je kan Pitou live aan het werk zien op:

25/08 – Theresia, Gent
26/08 – Short Wood festival
07/10 – Ha Concerts, Gent
27/10 – Torenzaal, Lokeren
31/10 – Pilar, Brussel

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More