Home ReviewsAlbum Reviews DANSKNY – Danskny (Mostiko)

DANSKNY – Danskny (Mostiko)

by Geert Mertens

Mich Walschaerts leek ons tot het einde der tijden muzikaal verbonden aan zijn broer Raf en Kommil Foo. Met het funky dansproject Danskny brengt hij daar verandering in. Samen met pianist Alano Gruarin en gitarist Wouter Souvereyns creëert hij nu een volledig nieuw universum waarbij het niet meer verplicht is om op je stoel te blijven zitten in één of andere culturele aula.

Opener Kijk Wat Je Deed drijft op een Patrick Carney-achtige lome drum terwijl de funkgitaartjes er mondjesmaat bijkomen en plezierig rondjes draaien. Staat er de eerste minuut nog een filter op de stem van Mich, dan valt deze na een minuutje abrupt weg. De muziek mag dan zo funky zijn, de teksten zijn bijzonder zwartgallig of wat dacht je van: “mijn godverdomme prachtig lief en hoe je vakkundig mijn ziel aan flarden reet”.

Onze favoriet is dan eerder Definitie Van Geluk. Dat hoge stemmetje in het refrein. Prachtig. Tekstueel mag het ook wat frivoler, het hoeft geen proza te zijn. Geen Schijn Van Kans doet ons door de parlando heel erg denken aan The Boerenzonen Op Speed – ken je de nummers Vel Tegen Vel en Vliegtuig nog? Het verhaal dat Mich vertelt, kon zo uit een voorstelling van Kommil Foo komen (zonder de muziek dan).

Op Klote hebben we nog nooit iemand met zoveel gevoel voor dramatiek kloten horen zingen. Soms doet het muzikaal ook wat denken aan Ges