Home Interview SOUND TRACK – Mia Lena

SOUND TRACK – Mia Lena

by Ann Cnockaert

Mia Lena speelt op 15 oktober in JH ’t Uilekot in Ukkel. Tijd om een paar vragen af te vuren!

(c) Hamza Seriak

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!

Mijn naam is Mia Lena, het is een afkorting voor Marie Magdalena (mijn 2 voornamen). Ik ben 23 jaar oud en kom uit Brussel. Ik zing sinds ik geboren ben ofzo (lol) 🙂

Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Ik begon met liedjes schrijven toen ik 13 was, geïnspireerd door artiesten als A Fine Frenzy, Alicia Keys, Amy Winehouse, eigenlijk alle artiesten die melige liedjes zongen. Ik begeleidde me toen met de piano die ik sinds mijn 6de als trouwe vriend had.

Op mijn 16de (2016) werd ik in de muziekwereld geïntroduceerd, heb een paar singles uitgebracht maar in 2019 besloot ik om een pauze te nemen omdat ik mezelf verloor in de muziek die ik uitbracht en eigenlijk niet meer leuk vond.

Begin 2021 releasete ik (die ik ook beschouw als eerste echte single) Come & Go , gevolgd door drie andere singles: Digiluv, Playin  en Lonely.

Ik hoop in 2022 een ep te releasen.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen je passie is?

Ik denk dat die passie echt kwam toen ik 13 was en ik elke dag na school voor mij piano ging zitten om liedjes te schrijven. Het was het enige dat me echt deed vibreren, ik voelde me leven door dingen op te schrijven die ik de dag zelf of ervoor had beleefd.

Wie zijn voor jou inspiratiebronnen en hoe zou je muziek het best omschreven worden?

Mijn inspiraties zijn heel divers: het gaat van Engelstalige artiesten zoals Billie Eilish, Jorja Smith, Jessie Reyez, Princess Nokia, Amy winehouse naar Franstalige artiesten zoals Laylow (Franse rapper waarnaar ik heeeeel veel luister momenteel).

Mijn muziek kan je beschrijven als een samensmelting van pop en hiphop met experimentele klanken.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?

Mijn stem heeft men al vergeleken aan die van Amy Winehouse en Adele (valt niet te beklagen ahah).

Voor welke band wil je graag het voorprogramma spelen en waarom?

Er zijn er zoo veel. Ik zou graag voorprogramma zijn van Franstalige rapper Laylow, Billie Eilish, Doja Cat, of Jorja Smith?? 🙂

Wat maakt je anders dan andere bands?

Moeten jullie zelf bepalen 🙂
Iedereen heeft zijn specificiteit en sensibiliteit. Misschien al het feit dat ik geen band ben maar een persoon hahaha…

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?

De release van mijn ep die denk ik heel verrassend gaat zijn voor de mensen die me volgen sinds begin 2021 (en voor mezelf ook).

Wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?

Momenteel heeft de plaat van Laylow – l’Étrange histoire de mr anderson mij heel diep geraakt en geïnspireerd. Ook het album van Jorja Smith Lost & Found vind ik fantastisch.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste en het minst mooie aan muziek zijn voor mij eenzelfde ding: het feit dat het je echt zo hard kan raken. Muziek neemt veel energie als je je er volledig inzet en het kan soms angstig zijn om te zien hoeveel energie je in iets insteekt terwijl mensen het misschien helemaal niet gaan begrijpen. Maar het belangrijkste denk ik, is om eerst muziek voor jezelf te maken, en dat is het mooie eraan, het maakt me vooral gelukkig

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More