Home Interview SOUND TRACK – DYPSA

SOUND TRACK – DYPSA

by Ann Cnockaert

Dypsa is een Belgische muzikant, maar zijn muziek komt van elders. Het wortelt over de grenzen heen en wil de voorgedefinieerde hokjes in vraag stellen. Vaak gecategoriseerd als hiphop/trap of electro/house, is Dypsa bovenal geïnspireerd door de geluiden en woorden van het dagelijks leven. Dypsa speelt op 15 oktober in JH Sojo in Kessel-Lo.

Waar komt de naam vandaan en stel je eens voor!

Ik ben Dylan, net 28 geworden en nu leef ik in Halle. Mijn ‘artist name’ is Dypsa, een contractie van mijn naam en voornaam met een extra S omdat Dypsa in het Grieks dorst betekent. Ik ben iemand die alles wil weten over alles en die dorst naar kennis.

Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Sinds mijn twaalf jaar speel ik muziek, eerst gitaar, drum en nu beatmaking en rap. Vijf jaar geleden had ik een rap ep uitgebracht in collaboratie met STR en vandaag is de inspiratie teruggekomen en heb ik een tweede ep uitgebracht. Volgend jaar ben ik van plan om een nieuwe album uit te brengen, die zal Sacré Fils heten.

Wie zijn voor jou inspiratiebronnen en hoe zou jouw muziek het best omschreven worden?

Kanye West, Stromae, Radiohead, N.E.R.D., etc.

Ik luister constant naar muziek en probeer die diep te begrijpen en dat komt dan onbewust tevoorschijn in mijn eigen creaties. Mijn muziek is een hybride die zich ergens tussen hiphop, house en alternative bevindt.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?

Orelsan of Lomepal, het is erg vleiend maar ik ben nog heel ver van hun niveau.

Voor welke band willen je graag het voorprogramma spelen en waarom?

Damso, omdat ik graag zoveel mogelijk van hem zou willen leren. Zowel qua lyrics, productie, stage presence, etc.

Wat maakt jou anders dan andere bands?

Ik maak alles zelf, instrumentals, melodieën, lyrics en mixing tot een zekere punt. Qua lyrics, neem ik het niet te serieus omdat ik me vooral focus op de muziek. Het is belangrijker dat het goed klinkt en dat het voor mij leuk is dan dat het diep is.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?

Het winnen van de Soundtrack 2021 haha… Volgende album verder ontwikkelen, opnemen en hierna meer concerten (oa op festivals) kunnen inplannen in 2022.

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?

My Beautiful Dark Twisted Fantasy van Kanye West. Voorbij het mysterie, de controverse en de legende die de conceptie van dit album omringt is het een majestueuze demonstratie van zijn kennis van de muziektheorie en van de geschiedenis van muziek, verpakt in een adembenemende filmografische geluidservaring.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste in muziek is het evenwicht vinden met de contrast tussen geluid/noise en stilte, maar tegelijkertijd is dit ook het lelijkste omdat het meestal het de einde van een mooie moment betekent. Het is een subtiel evenwicht.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More