Home Singles HOUSEPLaNTS – Demons

HOUSEPLaNTS – Demons

by Bart Verlent

Als we een nummer van HOUSEPLaNTS in onze mailbox krijgen, weten we dat het sowieso weer een fijne compositie zal zijn. Dit Limburgs zestal verrast ons keer op keer met een avontuurlijke song die ook erg aanstekelijk is. Met Demons maakt de band in de perstekst referenties naar Eels, Balthazar en dEUS en omdat je met bescheidenheid nooit ver geraakt, noemen ze deze nieuwe track hun eigen Belgische Paranoid Android of Bohemian Rhapsody.

Dan luister je toch wel met erg hoge verwachtingen naar een nummer. Vanaf de eerste noten krijgen we een lekker in het gehoor liggende sensuele popsong die in de buurt komt van The The. De break heeft wel iets van Susan’s House van Eels en de break die er op volgt klinkt bijna bombastisch maar uiteindelijk gaat HOUSEPLaNTS er nooit echt over, zodat deze track in de lijn ligt van de perfecte popsong.

Of HOUSEPLaNTS met deze Demons ooit in de Tijdloze of andere top 100 zullen geraken vrezen we een beetje. Maar het is wel een ijzersterke single die erg verslavend is.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More