Home ReviewsAlbum Reviews A DOLPHIN – Desire

A DOLPHIN – Desire

by Ann Cnockaert

Na een lange winterslaap ontwaakt de in 2013 ter ziele gegane rockband A Dolphin opnieuw. De bandleden keken met heimwee terug naar de unieke herinneringen en ervaringen uit hun A Dolphin tijdperk en besloten de vlam terug aan te wakkeren. Ze doken de studio in en het resultaat daarvan is nu te horen op hun debuutep Desire.

A Dolphin staat bekend voor hun stevig rock repertoire en wervelende shows. Deze heren verdienden hun strepen al in Amerika. De band speelde in 2011 zelf op Times Square!

Desire telt zeven nummers waarvan één cover: Drove all night. Het nummer werd geschreven en gecomponeerd door de Amerikaanse songwriters Billy Steinberg en Tom Kelly. Roy Orbison nam het nummer op een jaar voor zijn dood, maar het werd pas in 1992 uitgebracht. Cindy Lauper bracht het nummer uit als single voor haar A Night To Remember album en ook Celine Dion scoorde met haar cover van de track. A Dolphin maakt er op zijn beurt heerlijke rockversie van die door ons zeer goed gesmaakt wordt.

Alle nummers op de ep klinken zeer goed, perfect uitgebalanceerd met heerlijk rockende riffs en beukende drums. Eentje springt er voor ons absoluut uit: Out Of My Head. De spanning in het nummer wordt opgebouwd om dan volledig los te barsten en naar het einde toe worden we nog eens verwend met een vette gitaarsolo.

Desire is een zeer gevarieerde ep geworden, rockend en boeiend van de eerste tot de laatste noot. A Dolphin kan zeker wedijveren met Amerikaanse bands in hetzelfde genre. We kijken er al naar uit om deze band live aan het werk te zien.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More