Home Singles TRAPPED ANTS – Bowie (Eigen Beheer)

TRAPPED ANTS – Bowie (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Trapped Ants is de band rond songschrijver, zanger, multi-instrumentalist, producer en mixer Niels Braeckmans en drummer Alexander Van Eeckhoutte. Samen maken ze unieke songs met een sterk overtuigend geluid. Vorig jaar bracht het duo een paar singles uit en een straffe debuutep Rising Down.

Nu zijn Niels en Alexander er terug met nieuw werk. Bowie gaat niet over de overleden muziekgrootheid (alhoewel er toch wel verwijzingen in het nummer zitten). In dit nummer spreekt het duo zich uit tegen racisme, seksisme en homofobie. Ze vinden dat er in deze wereld geen plaats is voor al die negatieve dingen en streven naar een plaats waar we gewoon allemaal gelukkig kunnen zijn.

Dat Braeckmans de Antwerpse Jazzstudio doorliep en nu, aan het Gentse Conservatorium, de richting pop, piano afwerkt, is er duidelijk aan te horen. Deze man schrijft unieke songs. Bowie is een indrukwekkend nummer. Met een breed klankpalet en sublieme tempowissels en breaks heeft dit duo iets heel origineels opgebouwd.

We vrezen alleen dat ze dit nummer onmogelijk als duo live kunnen brengen met dezelfde sterke sound. Maar dat zijn zorgen voor later want deze single is gewoon subliem.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More