Home Singles MELLOW MIDAS – The River Pactolus (Eigen Beheer)

MELLOW MIDAS – The River Pactolus (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Sinds vorig jaar brengt Midas Dewerte bluesy roots muziek uit onder de naam Mellow Midas. Dit jaar bracht hij nog een eigen bewerking uit van de blues klassieker Crawling King Snake, waarvoor Midas zich baseerde op de versie van The Black Keys.

Nu heeft Mellow Midas terug een eigen nummer uitgebracht. The River Pactolus is gebaseerd op een Griekse mythe. Koning Midas vond een dronken sater die Dionysos had verloren. Hij bracht hem terug naar zijn eigenaar en werd beloond met een wens. Koning Midas wenste dat alles wat hij aanraakte in goud veranderde. Na een tijd besefte de koning dat hij zijn wens wou terugdraaien en vroeg aan Dionysos om zijn wens ongedaan te maken. De koning moest zijn zonden daarom wegwassen in de rivier Pactolus. Daarom zou er volgende de mythe goud in de rivier liggen.

Midas zingt het nummer met zijn overtuigende, doorleefde stem die perfect past bij deze bluesy song. Ook geeft de banjo een lekker geluid aan deze klassieker. We zijn er zeker van dat Mellow Midas een blijvertje is in het roots/blues wereldje.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More