Home ReviewsAlbum Reviews A MURDER IN MISSISSIPPI – A Murder In Mississippi (Eigen Beheer).

A MURDER IN MISSISSIPPI – A Murder In Mississippi (Eigen Beheer).

by JAKOB VANHEE

Op vrijdag 19 juli spelen ze in de Theater Box tijdens de Gentse Feesten. Sadle your horse! U weet waarheen.

(bron: vi.be)

Geheel toevallig werden we bovengenoemde cd in de handen gestopt met de vraag of we eens wilden luisteren. Wel, dat wilden we. A Murder in Mississippi is een zeskoppige Gentse band die pure, onversneden roots en country speelt. Cowboymuziek zo u wil. Maar dan wel op die manier dat je je onmiddellijk in de Far West voelt. Met alle clichés van dien, maar dat is zeker geen kritiek.

Ze stampen de klapdeuren open met Please (don’t) come to Kentucky en alle troeven worden op tafel gegooid. Een man zet een lied in met een eenvoudige tekst, twee vrouwenstemmen dragen bij en hopla, de traditionele viool en banjo hollen en bollen gezellig mee. “I’m gonna tell my son and wife,please give me one more try. I’m going to Kentucky in July”. Gezelligheid troef.

Pockets Full Of Gold en Saturday Night, bewandelen hetzelfde pad maar opnieuw, geen noot van kritiek.

Het mooie Blue Lake zet de zangeressen in de spotlight en verraadden een passie voor Dolly Parton en Emmylou Harris. Hier zit meer potentieel in voor de toekomst denken we dan.

In hun beste song, zowel vocaal als instrumentaal, The Bones Of John Jones, mag het wat dreigender. Geen onversneden fun maar een song op leven en dood. Goeie compacte tekst ook: “Go Fire. I’m gonna fire out my gun. Don’t let the sole crumble untill my work is done”. We vermoeden dat het work hier een moord betreft.

Ook Your Lover Now getuigt dat ze weten hoe een degelijke countrysong in elkaar te steken. Mooie melodie, mooie samenzang en alle typische elementen hun werk laten doen. Tekstueel mag het van ons wel wat meer zijn want hier overstijgen ze nergens de oeroude clichés. Misschien moeten ze eens naar daar reizen om wat inspiratie op te doen.

En zo galoppeert de plaat naar zijn einde met Dublin Train en Golden Town. Opnieuw pure Yihaaaaaa-country fun. Deadwood ruikt nooit ver weg.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More