Home ReviewsAlbum Reviews CROOKED STEPS – True Places Never Are (Wolftown).

CROOKED STEPS – True Places Never Are (Wolftown).

by Nel Mertens

Cause life is better when it’s Crooked… Als het een beetje scheef zit, zit het goed! Hoewel we helemaal niet het gevoel hebben dat het bij het rockduo Crooked Steps uit Gontrode scheef zit. Met hun nieuwe single True Places Never Are, hebben ze het zeker bij het rechte eind. Gebaseerd op een zin uit Moby Dick van Herman Melville “It’s not down on any map; True places never are”,  componeerden ze alweer een nummer dat blijft plakken. Terwijl hun vorige single Sugar een hoog rock ’n roll gehalte had, is deze eerder een bluesrocksong, die ze vol maakten met knappe gitaarlijnen, een melodieuze meerstemmige en beklijvende zanglijn en een jazzy-catchy ritme.

De bijhorende videoclip kan gerust opgenomen zijn op zo’n ‘echte plek’. Instrumenten worden naar een open plekje in een bos gebracht. Wellicht niet terug te vinden op enige kaart. Ook een zwart en gouden exemplaar zwemmers, voor wie hun bokaaltje steevast ook hun enige ‘true place’ is, kregen een belangrijke bijrol.

Het nummer deint uit met een herhaling van een erg fijn ritme en de woorden ‘just figure it out’, die nog enkele uren na blijven zinderen in je hoofd.

Wil je Lou Lippens (gitaar en zang) en Thomas Vandenbogaert (drums) in de gedaante van Crooked Steps live aan het werk zien? Noteer dan hun optreden op 25 janurai in Tielt (Bandcave Sessions #10) in je agenda.

Facebook / Deezer / Spotify


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More