Home Belgisch Turbulentie in Luminous Belge.

Turbulentie in Luminous Belge.

by SANDRA REGENT

De herdenking van de terreuraanslag op 22 maart, klimaatactivisten die de Wetstraat bezetten en protest van enkele duizenden Belgen naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Racisme. De voorbije week kunnen we op z’n minst een bewogen, turbulente week vol passie én compassie noemen in ons thuisland.

Luminous Belge gaat muzikaal verder op dit woelige tempo en we zetten ons dan ook schrap voor de gevaren van de beukende stonerrock met een vleugje doom van The Very Very Dangers Lite My Litah. De jongens van Fire Down Below hebben de boodschap begrepen en wakkeren dit fuzzy vuur verder aan met hun Ignition / Space Cruiser. Ze voorzien ons zelfs van een hallucinante, kosmische 3D-videoclip. We blijven in psychedelische sferen met de uptempo indiepop van Hulder die de lava voor hun Volcano duidelijk gaan zoeken zijn bij grote broer Tame Impala.

Na de verschroeiende hitte van vulkanen dromen we weg met bij de luchtige Gravity van Galine, die vorige week een mooie set neerzette op de Inuit-concertreeks in Leuven. En helemaal tot rust komen we dan met de mooie, ingetogen passie in Cover Me Until I Breathe van Amongster.  

Veel luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More