Home nieuws When music meets fashion: Baroeg-schoenen!

When music meets fashion: Baroeg-schoenen!

by Nel Mertens

Twee weken geleden kregen we de eerste vijf van de vijfentwintig namen, die zullen prijken op de veertiende editie van het Rotterdamse festival Baroeg Open Air op 9 september.

En nu komen ze alweer met een leuk nieuwtje, want Poppodium Baroeg is de samenwerking aangegaan met Rotterdamse schoenenzaak Mascolori. Een bijzondere combinatie, muziek en schoenen, maar met knap resultaat!

Het Rotterdams streetartcollectief Monkidoe, die ook de kenmerkende graffiti op het huidige Baroeg pand heeft gemaakt, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de schoen. Er komen ook overhemden met dezelfde print via de Rotterdamse winkel Wolff Blitz.

Het idee voor deze samenwerking is al in 2020 ontstaan, naar aanleiding van het veertigjarige jubileum van Baroeg in 2021. Jammer genoeg kon die verjaardag door Corona niet groots gevierd worden, maar de samenwerking met Mascolori werd achter de schermen verdergezet.

De schoenen van Mascolori zijn erg opvallend en hebben een eigen smoel. Zo ook de Baroeg-schoenen, die je in sneakers-model en als puntschoenen kan verkrijgen, met een print van de welbekende blauwe draken van de voorkant van Baroeg.

Jochem Grund (eigenaar Mascolori): “Ik kwam als zestienjarige met mijn zilver en groen gespoten kisten in Baroeg. De alternatieve muziekscene en Mascolori gaan dus way back. Baroeg is weer een totaal andere creatieve hoek dan de kunstcentra hier in het centrum, maar daarom juist spannend en cool om een samenwerking mee aan te gaan. Ik hoop dat alle Rotterdamse punkers en metalheads binnenkort op Mascolori’s te zien zijn. Mascolori zoekt altijd de verbinding met muziek. Daarom past Baroeg goed als partner in crime. Eigenzinnig en Rotterdams, net als wij.”

De schoenen zijn vanaf zaterdag 1 april – zowel fysiek als online – te koop via Mascolori en Baroeg en worden ‘s middags feestelijk gepresenteerd in de Mascolori winkel (Nieuwe Binnenweg 116, 3015 BE Rotterdam). Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan zeker in via deze link.

De overhemden zijn binnenkort te koop via Baroeg en Wolff Blitz.

Baroeg / Baroeg Open Air

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More