Home nieuws Vive La Fête viert oud en nieuw met vuurwerk

Vive La Fête viert oud en nieuw met vuurwerk

by Nel Mertens

Als koppel op het podium, samen met hun muzikanten Dirk Cant (bas), Gino Geudens (drums) en Maarten De Meyer (toetsen), weten Els Pynoo en Danny Mommens altijd iets magisch neer te zetten. Elektronisch aangedreven kitschpop die tegelijk even energiek als breekbaar kan klinken. Op hun pas verschenen ep lieten ze hun magie los op vier van hun favoriete nummers aller tijden. De covers zijn begin dit jaar opgenomen en kan je nu horen op de ep Feux d’Artifice.

Bubblegum-plezier voorzien ze met de cover van Amoureux Solitaires, uitgebracht door Lio in 1980. Als toemaatje op concerten dook de andere Lio-hit Banana Split regelmatig op. Lio woonde ooit een VLF-concert bij in Brussel, waar ook Banana Split werd gespeeld, zonder dat Els en Danny wisten dat Lio daar op dat moment aan de zijkant van het podium stond te kijken. De hoes van Feux d’Artifice is mooi gelinkt aan op Warhol geïnspireerde popart die je ook ziet op de hoes van Lio’s plaat Je Garde Quelques Images… Pour Mes Vies Postérieures , waarop je het originele Amoureux Solitaires terugvindt.

Net zoals voor Visage, zijn half Frans, half Engelse teksten wel iets voor Vive La Fête. Van de new romantics band opgericht door Midge Ure en Rusty Egan, leenden ze de klassieker Fade To Grey en legden het nummer – dat ze in hun begindagen al vaak live brachten – nu ook op geheel eigen wijze vast.

Het oudste nummer waarmee ze aan de slag gingen was Les Marionnettes uit 1965. Een song die in  Frankrijk meteen een grote hit werd voor Christophe (Daniel Bevilacque). Vorig jaar werkten Els en Danny samen met Christophe aan een nieuwe versie van het nummer voor zijn duettenalbum Christophe Etc. (Vol 2). Vlak voor zijn dood eerder dit voorjaar voltooide Vive la Fête hun eigen versie van het nummer, die ze als eerbetoon aan de nalatenschap van Christophe uitbrachten met een speciale zelfgemaakte video.

Het Spaanse nummer Porque Te Vas, geschreven door Jose Perales Morillas, werd vooral bekend in de versie van de Spaans/Britse zangeres Jeanette (1974). Els en Danny coverden dit nummer al eens eerder, maar goten het voor deze ep in een heel nieuwe versie.

Luister, vergelijk en geniet van het nieuwe leven van vier klassiekers in een knap Vive La Fête-jasje…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More