Home nieuws Nieuwe track van Innerwoud op 7K-records

Nieuwe track van Innerwoud op 7K-records

by Björn Comhaire

Het Berlijnse label 7K! nodigde Innerwoud (Pieter-Jan Van Assche) uit om een nieuwe track te creëren voor de compilatie-release STRING LAYERS. Daarin gaan 18 artiesten van over de hele wereld (Simon Goff, Laura Masotto, Echo Collective, …) aan de slag met klassieke snaarinstrumenten ((alt)viool, cello en cello) vergezeld van een hedendaags instrumentarium en tonen ze waartoe elk van hen in staat zijn.

© Pieter Van Keymeulen

Speciaal voor deze release maakte Innerwoud TEBREKEN. Uit vorige releases (Mirre, HAVEN) weten we dat Innerwoud de tijd neemt om vanuit muzikale ideeën uitgebreide sferen en drones te ontwikkelen die minutieus meerlagig worden opgebouwd met de contrabas als fundament. Op die manier creëert hij een vervreemdend effect dat het luisterend oor uitnodigt tot een spel van uitdagen, aantrekken, afstoten en overlevering.

Ook bij TEBREKEN staat de contrabas centraal. Innerwoud gaat verder in zijn uitpuren van het instrument en de minimalisering van elektronische modificaties.

Met TEBREKEN zet Innerwoud een stap verder in zijn onderzoek naar de complexiteit en mogelijkheden van het instrument dat hij bespeelt. Een veelbelovende voorproef voor zijn aankomende studioalbum (voorjaar 2021, Consouling Sounds).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More