Home Belgisch Videoclips van Hersencellen/Butsenzeller.

Videoclips van Hersencellen/Butsenzeller.

by Nel Mertens

We zijn er nogal van overtuigd dat er bij de mannen van Hersencellen een prettig hoekje af is, en toch maakten Gert Vanlerberghe en Bootsie Butsenzeller hun cirkel rond.

Na de videoclip van Bert Lezy bij het nummer Alladinges, was er nog maar één nummer op de split tape Spaarplan/Half A Century (Hersencellen/Butsenzeller) dat nog niet voorzien was van beeld. Bij deze stellen de heren dus ook prettig gestoorde prenten voor bij het nummer Broos.

Met beelden uit het dagelijkse leven, bizarre collecties en ogenschijnlijk toevallig meezingende voorbijgangers weten ze dezelfde creatieve chaos weer te geven in beeld als degene die ze muzikaal meesterlijk weten te componeren. Als klap op de vuurpijl zien we ook Gerd en Boots zelf in badjas rappen op de dub-beats… waarmee ze niet zomaar pogen, maar de magie uit drek wéten te zeven.

Bij deze twee creatieve breinen zit daar wellicht nog meer achter dan wat wij zien… Ongehoord ongezien en vice versa!

Een overzicht van alle videoclips vind je via deze You Tube-link.

Je kan de split tape bestellen via het label Jezus Factory of digitaal beluisteren via Bandcamp. Onze review herlees je hier.

Hersencellen: Facebook / Bandcamp / Blogspot

Butsenzeller: Facebook / Website / Bandcamp / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More