Home nieuws Und Sie Tanzten in de nieuwe videoclip van Winterstille

Und Sie Tanzten in de nieuwe videoclip van Winterstille

by Nel Mertens

Winterstille is het kleinkunstproject met een donker randje, van Gerry Croon en Xavier Kruth, beiden liefhebbers van het newwave- en gothicgenre én redacteurs bij het online muziekmagazine Dark Entries.

Eén van de nummers van hun debuutalbum Puin Van Dromen (2020) dat ons in alle duisternis het meest charmeerde, was wel Und Sie Tanzten. We horen er niet alleen de voorliefde voor het genre van beide heren in, maar ook invloeden van inspirerende bands als Goethes Erben en Lacrimosa. Voor wie al even in de gothicscene thuis is, twee Duitstalige bands die nostalgie losweken, maar ook bij de nieuwelingen wellicht ook  niet onbekend zijn.

Het duo presenteert – in samenwerking met Frix Frox – hun videoclip bij deze track in stijl. Er werden opnames gemaakt in een oude, verlaten steenbakkerij in Boom en in de Sint-Stefanuskerk van Nederokkerzeel, waar het authentiek Wauters orgel (begin 18de eeuw) een prominente rol in speelt.

Knappe beelden bij een even knap nummer, dus!

(Her)lees hier onze review van het debuutalbum Puin Van Dromen en de singles Boze Wolven en Drink Nog Een Glas.
Puin Van Dromen is digitaal en op cd verkrijgbaar bij Wool-E-Discs.

Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More