Home Singles WINTERSTILLE – Boze Wolven

WINTERSTILLE – Boze Wolven

by Nel Mertens

Een eerste sprookjesachtige vertelling krijgen we van Winterstille te horen. Het project kreeg vorm met twee gelijkgestemde zielen die mekaar ontmoetten via hun gezamenlijke liefde voor donkere muziek als redacteurs van het online muziekmagazine Dark Entries. Naast hun redactiewerk, delen  Xavier Kruth en Gerry Croon ook het muzikant zijn.

(c) Winterstille

Sinds 2006 brengt Xavier melancholische kleinkunst in verschillende talen, in donkere kroegen, speelt gitaar bij gothrockband The Marchesa Casati, sjamanistische folkband Kinderen van Moeder Aarde en werkte samen met Gert Kleinpunk. Gerry staat aan het hoofd van het achtkoppige blazersensemble Crooniek dat aan zeer uiteenlopende projecten meewerkte zoals MandolinMan, Illuminine, samenwerkte met verschillende koren en figureerde in operette en televisiereeksen.

Samen met blazersensemble Crooniek heeft Winterstille zijn debuutalbum Puin Van Dromen klaar, nadat ze met hun tienen de studio in gingen. De band luwt hedendaagse angsten in de eerste single Boze Wolven. Als een hedendaags sprookje, omwille van het folkgehalte in gitaargetokkel, de vertellende zang en de opduikende ‘boze wolven’ van nu, zoals de angst voor de psychiatrie, voor Facebooklikes, soa’s, eenzaamheid, rimpels, werklozen, paranoia, …

Relativerend met wat humor en knipogend met fijne woorden, wordt zachte mildheid warm klank gegeven in de eerste Winterstille track. De videoclip bij dit kleinkunstnummer is van de hand van Gert Kleinpunk.

Puin Van Dromen belooft een debuut van intieme folk tot breed georkestreerde rock te zijn, dat Winterstille graag trots live wil voorstellen aan het publiek. Aangezien dat nog even moet wachten, verschijnt het album binnenkort digitaal en kan je het nu al op cd verkrijgen door een bericht te sturen via de Winterstille-Facebookpagina.

Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More