Home Grensverleggers Uitheems Geduister #65.

Uitheems Geduister #65.

by Nel Mertens

De nacht wacht niet en tikt meedogenloos voorbij. Geen seconde er van te sparen voor later. Hoe je hem ook spendeert, laat ons hem alvast vullen met wat Uitheems Geduister. Deze week met nieuws van This Cold Night, Hinin, Cellmod, Machinefabriek, Sonsombre en een knap compilatie-album van Darkitalia.

THIS COLD NIGHT

De Amerikaanse coldwave-, postpunkband This Cold Night bracht de voorbije week de single Black Cherry uit.

Met zuivere stem en uitgebalanceerde eigthiessound een knapperd om te koesteren!

“Black cherry, sour candy. Apricot, apple seed. Please forget this feeling…”

Website / Facebook / Bandcamp

HININ

Het vrij nieuwe postpunkduo french Hinin, heeft zijn eerste album Hors-Jeu uit. Je kan er de drie nummers van op hun debuutep Noyés horen en zeven nieuwe tracks. Een album vol verhalen over liefde, angst en sleur… “Quand c’est fatigant d’avoir l’air heureux de faire semblant …” (uit Dernière Sommation). Dit Franse tweetal weet best een eigen sound neer te zetten. Postpunk met een chaotisch, psychedelisch kantje. Een uitdagend en streetpunky geluid…

Het album is verkrijgbaar via Bandcamp.

Facebook

CELLMOD

Electro/Industrial Artist Cellmod heeft net zijn album The Dissident uit: negen instrumentale tracks die energiek en stijlvol klinken. Als laatste single kregen we aan de vooravond van de release nog de nieuwe single The Inevitable te horen. Streng aangeslagen, hard stuwend, komt het onvermijdelijke op ons af. Afgemeten en strak, met kille spoken vocals. Een nummer zonder verleidelijke warmte, dat je toch zonder enige overredingspoging de dansvloer op krijgt. Bezieler Juan Espinoza filosofeert over de betekenis in The Inevitable: “Het onvermijdelijke geeft de gevolgen van onze acties weer, in het bijzonder die welke tot een negatief resultaat hebben geleid. Net als een geest in een fles, voldoet het aan de eisen en wensen van mensen die zelden met voorzichtigheid worden gemaakt.”

The Dissident is digitaal en op cd verkrijgbaar via Bandcamp.

Website / Bandcamp / Twitter / Facebook

MACHINEFABRIEK

Een prachtige release van Rutger Zuydervelt van Bill Seaman van Machinefabriek komt er binnenkort aan. Op 4 januari verschijnt Movements Of Dust (digitaal en in beperkte oplage op vinyl) waarvan je alvast twee sublieme tracks kan beluisteren via Bandcamp. Dit Nederlandse duo brengt een knap staaltje van experimentele, elektronische ambientnoise. Ik laat de kerstboom alvast tot 4 januari staan tot deze afwisseling van minimalisme en rijke textuur, van sound en stiltes, er met een zwart strikje rond onder ligt!

Facebook

SONSOMBRE

Na A Funeral For The Sun en The Veils Of Ending, is de Amerikaanse gothrockband van Brandon Pybus klaar met zijn derde album, dat er begin 2020 aan komt. Pybus is een veteraan uit de Amerikaanse metalundergroundscene, waar hij bij verschillende bands als Lycanthropy, Eye of the Sun, Suhgurim, Shield Breaker en Wytch Goat speelde. Pas in 2016 focuste hij zich op de gothscene met Sonsombre.

We kregen deze week nog een nieuwe donkernerveuse gothrocksong in Sisters Of Mercy-stijl van hem: de videosingle Lights Out als voorsmaakje op zijn aankomende album. Het nieuwe album One Thousand Graves verschijnt op 21 januari bij het label Cleopatra Records. “Have mercy on my soul…”

Facebook / Bandcam

Darkitalia compilatie-album

Het Italiaanse webzine en promotor van gothicmuziek Dark Italia, is toe aan zijn vijfde compilatie-album: Sparkles in the Dark vol​.​5 – Radio Darkitalia edition. Ze verzamelden daarbij 19 tracks die niet in je verzameling mogen ontbreken, van bands die het voorbije jaar niet onopgemerkt bleven: Velvet Vega, Kill Shelter, S Y Z Y G Y X, La Grazia Oblique, Neue Strassen, S.A.D., Antipole, Infecticide, Oberst Panizza, La Scaltra, DaGeist, Eurpean Ghost, Shad Shadows, Two Moons, Sacred Legion, Sjöblom, E​.​Moonstone & The Anomalies, Distel en Black Egg.

 Je kan het album via Bandcamp bestellen.

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More