Home LiveFoto's YUKO Afscheidsconcert Campo, Gent (14/12/2019).

YUKO Afscheidsconcert Campo, Gent (14/12/2019).

by Björn Comhaire

De Gentse band YUKO maakte 11 jaar lang ijzersterke, gesofisticeerde “popmuziek” zoals er niet veel gemaakt wordt ons land. Een band met een eigen geluid dat in sterke mate bepaald wordt door het stemtimbre van frontman Kristof Deneijs ondersteund door een reeks topmuzikanten. Na vier albums en de verzamelaar Ten Years Of Staring Back waarmee ze vorig jaar nog De Handelsbeurs in een collectieve roes speelden. Na vele optredens overal te lande en meerdere passages op Pukkelpop, gooide Yuko de handdoek echter definitief in de ring.

De YUKO allstar band met vlnr: Thomas Mortier, Jasper Maekelberg, Karen Willems, David Broeders, Brecht Plasschaert, Kristof Deneijs, Rolf Verresen, Tom van der Hulst en Koen De Gendt

“Het verhaal is uitverteld”, zegt Deneijs in het Radio 1 programma Wonderland. Maar ook het feit dat de grote doorbraak er, ondanks alle inspanningen, nooit is gekomen en de extreme stress die Deneijs vóór elk optreden ervoer, speelden een rol in de beslissing om ermee te stoppen.

Op zaterdag 14 december was er dan ook het allerlaatste, uitverkochte concert in Campo Nieuwpoort in Gent. Het werd een allstar avond met naast de huidige bezetting een aantal ex-bandleden van Yuko. Naast Thomas Mortier, David Broeders, Brecht Plasschaert en Koen De Gendt werd er op het podium dan ook plaatsgemaakt voor oudgedienden Karen Willems, Jasper Maekelberg, Tom van der Hulst en Rolf Verresen.

Wij waren erbij en maakten dit fotoverslag.

De laatste repetitie

Wachten voor de show

Het laatste optreden

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More