Home Belgisch BELTOON: DROEZEL.

BELTOON: DROEZEL.

by Nel Mertens

Iets meer dan een jaar geleden ontvingen we een eerste drop van Droezel  in onze mailbox. Mysterieus, want we vonden verder geen info over dit project terug. Enkel drie heerlijke nummers  die ons Tangerine Dream lieten herbeleven. Magie met een adrenaline-opstootje.

© DROEZEL

En ze houden nog steeds evenveel van het mysterie blijkbaar. Want zoveel maanden later krijgen we opnieuw een mailtje met de boodschap dat er opnieuw een Droezel-drieluik te beluisteren is via de gangbare streamingskanalen. En buiten de volgende drie nummers, opnieuw niets meer dan muziek: Het. Is. Oké. En het is meer dan oké: Drie instrumentale tracks die in alle zachtheid melodieuze ritmes bespelen van licht en hoop, hoewel ze alle drie – meer dan de nummers die we vorig jaar hoorden – ook lepelsgewijs een bepaalde tristesse voederen. Minder elektronisch dan hun vorige release, maar meer organische klanken, die brein en ziel weliswaar even veel voeden. Het mag gerust een werkwoord worden van ons, dat droezelen.

Het drieluik beluisteren kan online en wie het Droezel-mysterie kan uitklaren: Laat het ons gerust weten! Bij ons is het althans de beltoon van de dag!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More