Home nieuws Uitheems Geduister #266

Uitheems Geduister #266

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook Instagram

Zelfs het laatste zilveren van de dag, onderwerpt zich elke keer opnieuw aan de duisternis. Het Uitheems Geduister van deze week met nieuws van Pure Obsessions & Red Nights, Crimson Brulee, Hanibal Death Machine, First Aid Tech, Ashton Nyte, The Waning Moon, Raven Said, Nino Sable en Madil Hardis.

PURE OBSESSIONS & RED NIGHTS 
Het darkwave-/ synthpopproject Pure Obsessions & Red Nights lieten deze week hun nieuwste single Lust For Night horen. Dit mixt darkwave- en synthpopelementen met discoritmes en gothic-ondertonen.

Bezieler Philippe Deschemin laat daarmee weer een boeiende track horen: “Ik ben blij om deze nieuwe single met jullie te delen. Bij het produceren van dit nummer heb ik iconische apparatuur uit de jaren 80 gebruikt, zoals de LinnDrum, gevierd door vele grote artiesten, variërend van Michael Jackson tot Phil Collins, Depeche Mode, Tears for Fears en Killing Joke. Mijn doel was om die typische vibes en grooves uit de jaren 80 vast te leggen.” En daar is hij best in geslaagd.

Deze nieuwste single is een opvallende toevoeging aan het genre en bevestigt de voortdurende evolutie van Pure Obsessions & Red Nights.

Lust For Night is digitaal verschenen.

Facebook Spotify Bandcamp

CRIMSON BRULEE
“Draag je echt altijd zwart? Waarom?” Die veel gestelde vraag, wordt door de New Yorkse darkwave-/ gothrock-/ postpunkband Crimson Brulee beantwoord met hun nieuwe single Why I Wear Black.

Zanger/gitarist Lapis Ahumada: “De video is oorspronkelijk ongeveer twee jaar geleden opgenomen, en natuurlijk waren we van plan deze uit te brengen als een goed vervolg op onze eerste video voor I Came Back To You, die met veel liefde werd ontvangen. Bij sommige bandleden doken er echter gezondheidsproblemen op, die ons ervan weerhielden de video af te werken. Ook opnames en shows vielen stil.
Rond september – oktober 2023, nam de geweldige Shellee Turner van ‘Goths For Sanctuaries’ contact met ons op en we begonnen te praten over het maken van een speciale remix. De band besloot een speciale remix te doneren van Why I Wear Black aan het goede doel. De remix zelf werd gedaan door het fantastische Lovers/Deceivers.” Het goede doel werkte inspirerendn want Ahumada bewerkte de videoclipopnames die ze al hadden af tot een remixvideo. Dat inspireerde hem ook om de video voor het originele nummer af te maken.

Crimson Brulee laat weten dat ze aan een ep aan het werken zijn, die in 2024 zal verschijnen.
Why I Wear Black is digitaal verschenen en vond je reeds terug op het album Tragica (2021).

Facebook / Bandcamp

HANIBAL DEATH MACHINE
Macaber rauwe metal. Heerlijk beklijvend. Van Hanibal Death Machine. Stupid is hun nieuwste single, waarmee Jean-Luc Loret (bas, zang, productie, sequencing), Jean-Marc Mirande (gitaar) en Jacques Maupeu Wise (drums) een krachtig dark metal nummer neerzetten.

Het begint met een langzame Viking-achtige mars. Het lied duikt in de ernstige realiteit van de schade die mensen aan de aarde toebrengen. Met een donkere muzikale toon ondersteund door een langzaam en krachtig tempo, laat Stupid een meer organische stijl van Hanibal Death Machine horen.

De band legt momenteel de laatste hand aan hun aankomende album, waarbij Stupid een voorsmaakje is. Hiermee wordt de muzikale richting – die sinds de enthousiast ontvangen track Mon Cadavre is ingeslagen – verder gezet.

Een videoclip voor Stupid wordt verwacht in de eerste helft van 2024, het jaar waarin ook de 10e verjaardag van Hanibal Death Machine wordt gevierd.

Stupid is digitaal verschenen en kan je aanschaffen via deze link.

Facebook / Bandcamp

FIRST AID TECH
We maakten hier eerder al kennis met de Hongaarse electro-arties István Gazdag, onder zijn projectnaam First Aid 4 Souls. Hij is daarnaast ook al jaren aan het werk als dj en treedt ook op onder de naam First Aid Tech. Toch is het de eerste keer dat hij onder dit alias iets uitbrengt. En dat is een zelfgetitelde ep met 4 tracks en 4 bonus remixen.

Met dit project laat Gazdag zijn industrial-/EBM-roots muteren en samensmelten met acid-/rave-invloeden tot een hypnotiserende, hard knallende technobodysound. Het zijn verslavende grooves voor technoclubs met een donkere en diepere essentie.

Alsof bands als Juno Reactor, Underworld of Orbital een jamsessie hebben met een nieuwere generatie techno body music warriors zoals NOISUF-X, KOMOR KOMMANDO of SOMAN.
Sluit je ogen en dompel je onder in het ritme van de First Aid Tech-machines. Speel op maximaal volume – je buren zullen je haten.

First Aid Tech is digitaal verschenen via Alfa Matrix.

Facebook

ASHTON NYTE
De Zuid-Afrikaanse Ashton Nyte (The Awakening) bracht deze week de emotioneel mooie track Trapped Inside The World uit, waarmee hij teruggrijpt naar zijn kindertijd. Het is de laatste video bij zijn Autumn’s Children-project, het nieuwste album met boek.

But it’s hard to be a child when
The neighbourhood keeps changing its face
It’s hard to start again
You know it’s hard to find your place

I’m the youngest in my class again
Some things are always true
I’m trapped inside the world again
I need you to come through

 “Trapped Inside The World is een van de meest persoonlijke nummers die ik ooit heb uitgebracht. Het was pijnlijk om te creëren, maar noodzakelijk. Soms zijn de dingen gewoon zo. Dit is de zesde en laatste video voor het Autumn’s Children-project. Ik hoop dat je er enige waarde en troost in vindt, en nogmaals bedankt voor het steunen van mijn kunst in de vele vormen die het aanneemt,” laat Nyte weten.

Trapped Inside The World vind je terug op het album Autumn’s Children, digitaal, op cd en vinyl verkrijgbaar, mét boek.

Website Facebook

THE WANING MOON
Een debuut dat we gemist hadden, maar toch nog graag met je delen: in september bracht de gothicrockband The Waning Moon hun debuutalbum A Dream Or A Vision uit.

The Waning Moon is een pure, onbeschaamde, op gitaar gebaseerde gothicrockband die teruggrijpt naar het geluid van de scène uit de jaren 80 en 90 met hun eigen moderne kijk op het genre. Het is een internationale samenwerking van Ariel Maniki (Ariel Maniki and the Black Halos) (zang, tekst, gitaar, programmeren) uit Costa Rica en de Amerikaanse Zac Campbell (The Kentucky Vampires) (gitaar, drums, programmeren, toetsen, bas). Op het podium worden ze bijgestaan door bassist Ian Joseph en toetseniste Maggie Campbell.

De tien nummers op A Dream Or A Vision nemen ons mee door donkere en beklijvende emotionele landschappen, met tragische liefdesverhalen en diepdonkere introspecties. Qua stijl denken we meteen aan Nosferatu, Christian Death, The Mission, Suspiria… Hoewel de band er wel een eigen hedendaagse touch aan gaf, met hamerende drums, stuwende bas, gelaagde gitaren, etherische en emotionele synths en spookachtige zang.

A Dream Or A Vision is digitaal, op vinyl en op cd verschenen via Danse Macabre Records.

Facebook / Bandcamp

RAVEN SAID
Het Russisch gohtrock-/ occulte waveduo Raven Said is terug met een nieuwe single. Showtime is daarmee het eerste voorproefje uit hun nieuwe, aankomende full album.

Een titel vol glitter en glamour, maar eigenlijk is het nummer een bloedernstige, spannende proloog overpersoonlijk bewustzijn en het trotseren van de eigen interne grenzen. “ Wanneer je de kracht krijgt om te creëren en te transformeren, ondanks dat het hopeloos lijkt… als het gordijn omhoog gaat en de tijd even stilstaat, als het podium verlicht wordt met de spotlights en het lawaai van het publiek voor je hoorbaar is, zet je een stap richting… Showtime!”, legt het duo uit.
Gitaren die verschillende richtingen uitgaan, angstig sensuele synths en hypnotiserende beats zitten in Showtime elegant vermengd in een sterke gothicsfeer.

Showtime is digitaal verschenen.

Facebook Bandcamp

NINO SABLE
Twaalf nieuwe avant garde synthtracks prijkten op Thorns I (november 2023) en nu, zowat een maand later, krijgen we met 14 nieuwe nummers al het vervolg op Thorns II. Nino Sable (Aeon Sable, Unwished) zat niet stil tussen 2020 en nu. Want dat is de periode waarin hij alle tracks voor Thorns I en II schreef. Ook in deze 14 nummers die hij uit zijn sonische dagboek scheurde, ligt de focus op synths in avangardistische sferen.

Thorns II is digitaal verschenen.

Bandcamp Facebook  Website

MADIL HARDIS
Madil Hardis
laat weten dat het vrij ijzig is in Londen, momenteen. Het jaar is bijna voorbij en in oktober was er voor de dance-/electropopdame de intense albumrelease van Natural Darkness.
Op dit ogenblik werkt ze vooral aan wat meer experimentele en klassiek geïnspireerde nummers. In dat kader releasede ze deze week alvast haar versie van Mad World, een nummer oorspronkelijk van Tears For Fears. Een nummer dat al meerdere malen (geslaagd) gecoverd werd, maar Madil Hardis weet te evenaren! Een engelachtige versie die zeer innemend klinkt!

Mad World is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More