Home Festival Nieuwe namen bekend voor GRAUZONE festival

Nieuwe namen bekend voor GRAUZONE festival

by Hans Vermeulen

Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 februari 2024 vindt het multidisciplinaire festival Grauzone plaats in Den Haag. De organisatie loste twintig nieuwe namen met o.a. Legowelt, Ghostwoman, Grandmas House, Slow Crush en een programma gecureerd door platenlabel Ritmo Fatale. Een beperkt aantal dagtickets ging reeds in verkoop. Uitgebreide informatie van de gehele line-up vind je op www.grauzonefestival.nl.

Op een Haags festival mogen geen lokale namen ontbreken. Legowelt speelt een spannende thuiswedstrijd met een dj set en live set in het kader van zijn eigen debuutfilm Ambient Trip  Commander. Het Canadese Ghostwoman brengt reverb gedrenkte psych-gitaren in een warme analoge geluidswereld. Het zojuist uitgebrachte album Hindsight is 50/50 met invloeden van The Gun Club mocht op vele lovende recensies rekenen.

Van Britse bodem is Drahla: onvervalste postpunk met onvoorspelbare art-rock. Ook zij hebben na een hiaat van drie jaar een nieuwe plaat uitgebracht, welke insloeg als een bom. Robert Smith is fan. Ook uit Engeland komt Grandmas House: het trio tourde eerder als support-act van Idles en neemt nu hun surfy postpunk mee naar Den Haag. Liefhebbers van Slowdive mogen de Belgische shoegaze-band Slow Crush niet overslaan.

Grauzone brengt ook dit jaar weer een aantal acts voor een primeur naar Nederland, zoals de swingende postpunkband Plexi Stad uit Antwerpen, de feministische punkband Ġenn uit de UK (“a sisterhood of psychedelic textures”) en het Berlijnse Die Verlierer. Laatstgenoemde speelt in Duitsland hun gruizige en compromisloze punkgeluid alleen maar voor uitverkochte zalen en komt nu Grauzone veroveren. Gothic-artpop komt van Lucy Kruger & The Lost Boys, welke doet denken aan Grauzone favorieten als Savages en Chelsea Wolfe.

Grauzone Festival vindt plaats in Paard, Het Koorenhuis, The Grey Space In The Middle, de Barthkapel, De Zwarte Ruiter & Paardcafé. Er is een uitgebreide GRAUKUNST tentoonstelling, performances, een filmprogramma, talks en nachtprogramma die later dit jaar worden bekendgemaakt.

Grauzone brengt een betrokken, divers en breed publiek in aanraking met disciplines geworteld in de underground cultuur. De afgelopen edities trokken wereldwijd duizenden bezoekers aan. Grauzone vindt dat de creativiteit van de tegencultuur een noodzaak is voor het discours in de maatschappij. Het multidisciplinaire festival wil een vrijplaats zijn voor vrijdenkers van alle leeftijden en oriëntatie. Een alternatief universum voor creatieve mensen dat inspireert en samenbrengt. Elke editie wordt gewerkt aan meer verdieping van de programmering en de kruisbestuiving van beeldende kunst, film, literatuur en performance. Met bewaking van inhoudelijke en artistieke kwaliteit én nieuwe ontwikkelingen in het vizier. Daarbij kijkt Grauzone naar kwaliteit, originaliteit, experiment, eigenzinnigheid, urgentie, inclusie en diversiteit.

Reguliere Weekendtickets: 98 euro inclusief servicekosten. Groeps-passepartouts (4 per bestelling) 93 euro .

GRAUZONE:  Tickets / Website  / Instagram / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More