Home nieuws Laureaten SOUND TRACK zijn bekend!

Laureaten SOUND TRACK zijn bekend!

by Björn Comhaire

1.133 artiesten, zoveel waagden er hun kans bij Sound Track editie 2023-2024. Uit die inzendingen – de meeste ooit voor een muziekwedstrijd in Vlaanderen – selecteerde de vakjury 136 acts voor de voorrondes. Op basis van hun performance werden de 45 meest veelbelovende artiesten gekozen, om tijdens de 6 finales het beste van zichzelf te geven en zo te gaan voor de felbegeerde overwinning. Achttien van hen mogen zich officieel Sound Track laureaat noemen.

West-Vlaamse Laureaten © Björn Comhaire

ANTWERPEN: In Trix deden Deadbeat Larry, Emma Hessels, Imaginary Sister, Mojo & The Kitchen Brothers, plush baby, RAPHA, Scottie en WASTE een worp naar de overwinning. De Antwerpse vakjury koos op het einde van de avond de betoverend intieme nummers van Emma Hessels, de dansbare pop van RAPHA en de explosieve noise en grunge van WASTE als laureaten. “Wat een fantastische finale! De jeugdige energie, spelvreugde en klasse spatten van het podium!”, aldus jurylid Mathilde Luijten (Trix).

LIMBURGSE finalisten Affaire, ASLOVA, Audri, Bloodflowers, ISE, Madd9, STEVE en SUNA bewezen in C-mine dat ze hun finaleplaatsjes meer dan waard zijn. Na veel wikken en wegen koos de jury ook hier drie laureaten: de analoge en complexe elektronica van Affaire, de diepgaande, unieke songs van ISE en de flitsende producties en vlotte rap van Madd9. Ze bewezen elk op hun eigen manier dat ze die titel meer dan verdienen.

ISE eerder dit jaar in cc De Schakel © Björn Comhaire

Brandalarm in de OOST-VLAAMSE VierNulVier, want finalisten Bo-Bronsky, Jess need strong boy, Kleinpunk, Lézard, LIGHTSPEED, Maria Iskariot, Room Service en The Green Mean Machine ontstaken er een vuur van formaat. Uiteindelijk konden de underground postpunk van Lézard, de Nederlandstalige punk van Maria Iskariot en het atmosferisch gitaargeweld van LIGHTSPEED de jury het meest bekoren.

VLAAMS-BRABANT: ook in Het Depot werden longen uit lijven gezongen en gevoelige snaren bespeeld. De Vlaams-Brabantse vakjury was live getuige van ELES, FRED GATA, Joël Francis, Kaat Van Stralen, Maquillage, Pear Treeen Pelican Dealer die het beste van zichzelf gaven. Hun voorkeur ging uiteindelijk naar de smooth rhymes van FRED GATA, de kronkelende kleinkunst van Kaat Van Stralen en de edgy gitaren van Pelican Dealer.

ZLDR © Björn Comhaire

Aan de andere kant van het land traden de WEST-VLAAMSE finalisten op in Cactus Muziekcentrum. Finalisten Arend Delabie, Bloed, Ciggy Sunday, Gummy Green, Luigi Colzato, Timothy Fernandez, Yuma en ZLDR speelden er het zweet aan de muren. “Het is fantastisch om te zien hoeveel de laureaten via feedback, PA-repetities en coachings gegroeid zijn sinds de voorrondes. Maar het waren de intense sound van broers Toon en Tuur en zus Fieke van Bloed, de jazzy surfpop van het Brugse vijftal Ciggy Sunday en de brute en eerlijke hiphop van ZLDR waarin we het meeste toekomstpotentieel hoorden”, aldus jurylid Felix Van de Loock.

Ten slotte maakten Bajeer, Bianca Steck, Dushime, epona, Oriana Ikomo en Sarah Espour het de jury moeilijk in de BRUSSELSE AB. Het publiek keek toe en zag dat het goed was. Uiteindelijk bliezen, of speelden, de authentieke, bezwerende performance van Dushime, de soulvolle, intieme muziek van Bianca Steck en de straffe neo-soul en r&b van Oriana Ikomo de Brusselse vakjury het meest van hun sokken.

Alle selecties gebeurden door zes regionale vakjury’s, die telkens bestonden uit een aantal pro’s uit de brede muzieksector.

Ook het publiek had deze editie opnieuw de kans om hun stem te laten gelden. Dankzij de publieksprijs van Lotto konden toeschouwers tijdens elke finale stemmen op hun favoriete act. Hierdoor gaan Bajeer, Mojo & The Kitchen Brothers, Bloodflowers en Room Service niet met lege handen naar huis. Voor FRED GATA en ZLDR werd het een tweevoudige overwinning! Ze worden allemaal beloond met een cheque ter waarde van 1.000 euro!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More