Home Grensverleggers Uitheems Geduister #133

Uitheems Geduister #133

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

Als je maar met het juiste soort ogen de duisternis bekijkt, krijgt alles een rooskleurig tintje. Het Uitheems Geduister van deze week met nieuws van Hallows, Årabrot, Crown, SINthetik Messiah en Twin Tribes.

HALLOWS
Een hapklare teaser krijgen we van Hallows. Het Amerikaanse darkwaveduo brengt binnenkort hun eerste album uit. Na de vijf tracks op hun debuutep, laten ze een krachtige, nieuwe single All That Is True Dies horen. Het nummer geeft hun onorthodoxe benadering van Vanee D. en Dom R.’s darkwave/ postpunkroots weer.
De digitale single komt met twee remixen door Dead Astronauts en Profit Prison en is uitsluitend verkrijgbaar via Bandcamp.
Hallows’ album All That Is True verschijnt op 4/6 digitaal, op cd en op vinyl bij het label Cold Transmission Music.

Facebook

ÅRABROT
Kjetil “Tall Man” Nernes en Karin “Dark Diva” Park van Årabrot vieren deze week de geboorte van hun negende muzikale telg. Een vers destillaat van hun bijtende brouwsel van postpunk en noiserock. Het duo leeft samen met hun twee kinderen in een oude kerk op het Zweedse platteland. Rock-’n-roll is hun geloof en hun muziek is dat nog meer! Luid, vreemd en ongelofelijk catchy.
Lars Horntveth (Jaga Jazzist), cellist Jo Quail, Tomas Järmyr (Motorpsycho), Anders Møller (Turbonegro, Ulver) en Massimo Pupillo (Zu) leverden een bijdrage aan dit negende album van Årabrot. We zouden kunnen zeggen dat dit op zich al een reden is om het aan te schaffen. Maar laat de nummers voor zich spreken en dan besef je dat dit duo niet veel anderen nodig heeft om ruwe magie neer te zetten. Norwegian Gothic is digitaal, op cd en op vinyl v