Home Singles THE RADAR STATION – Face Full Of Lines (Starman Records)

THE RADAR STATION – Face Full Of Lines (Starman Records)

by Bart Verlent

Toen The Radar Station vorig jaar als één van de winnaars De Nieuwe Lichting van Studio Brussel eindigde, kregen ze eindelijk de aandacht die ze al lang verdienden. Iets later brachten ze hun prachtige debuutalbum Life Inside A Tornado uit. Helaas moesten er heel wat optredens afgelast worden en kon de band de plaat nauwelijks promoten.

© Cath Van Laere

De band besloot om nog een single uit het album uit te brengen. Face Full Of Lines is een pleidooi voor een wereld waarin iedereen vrij is zijn eigen seksualiteit te beleven. Het nummer neemt je mee naar een donkere toekomst waarin homofobie de norm lijkt. Als inspiratie diende een persartikel waarin een techniek beschreven werd waarbij men aan de hand van foto’s de seksuele geaardheid van iemand zou kunnen bepalen en het potentiële gevaar ervan als dit door foute regimes gebruikt zou worden.

Muzikaal is dit één van de strafste nummers van de debuutplaat van The Radar Station. Face Full Of Lines klinkt heel intens met indrukwekkende arrangementen. De muziek past dan ook perfect bij de donkere tekst van Brent Buckler. Dat geldt trouwens ook voor de beklemmende videoclip die de kijker meeneemt naar een dreigende, dictatoriale wereld.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More