Home Grensverleggers Uitheems Geduister #131

Uitheems Geduister #131

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

Een zwarte streep door witte dagen, stille zaterdagen terwijl ons hart het uitschreeuwt. Maar donkere zondagen met garantie op Uitheems Geduister. Deze week met nieuws van Kaelan Mikla, Nino Sable, Nature Of Wires, Leaether Strip, L’alba Di Morrigan, JHNN, Goma, Sun’s Spectrum, Kill Shelter, Christian Death en Violent Vickie.

KAELAN MIKLA
Ook Kaelan Mikla schreeuwt het angstaanjagend begeesterend uit in hun nieuwe single Sólstöður. De bijhorende clip in volle hekserij, sluit aan bij de ritualistische klanken die de donkere IJslandse nimfen uitbrengen. In alle pracht, uiteraard. Dit is hoe wij de lente graag inzetten, met een ode aan het winter solstitium. Geen paasklokken, maar schreeuwende vrouwelijkheid, die ondanks de angst en horrorsound ook elegantie meebrengen.

Facebook / Website

NINO SABLE
“I walk the line between lust, love and crime.” Het zijn de eerste woorden van de laatste nieuwe track van Nino Sable. Want de donkere ziel – tevens het brein achter de Duitse gothrockband Aeon Sable – komt zijn belofte om iedere laatste zondag van de maand een nieuwe track te releasen, trouw na. En in lockdownperiodes doet hij dat solo. Met Allordieside brengt hij zo zijn derde single, een traag melancholische track om je somberweg in alle duisternis te wentelen.
“HIGH – like a superstar. LOW – like a drunk clochard. My live is a madmans dream, scripted by the hand of Cain.”