Home Singles AYLA DUNES FEAT. AMAZUMI – This Road

AYLA DUNES FEAT. AMAZUMI – This Road

by Bart Verlent

Ayla Dunes is het muzikale alter ego van de Mechelse singer-songwriter Dunja Mees. Ze begon haar carrière als zangeres in een bluesband. Door de vele positieve reacties daarop schreef ze zich in in de jazz pop-studio in Antwerpen, daarna ging ze naar het conservatorium. In 2014 nam ze deel aan The Voice Van Vlaanderen waar ze de finale haalde. Na haar deelname bracht ze de single Meet Again uit onder de artiestennaam Dunja. Ze schreef het nummer ter nagedachtenis van haar broer die overleed aan een beroerte. Meet Again werd opgepikt door Radio 1 en Radio 2.

© Ayla Dunes

De laatste jaren legde Dunja zich toe op haar studies aan het conservatorium en werkte mee aan verschillende muzikale projecten. Tot in september vorig jaar, toen bracht ze haar debuutsingle Lovelife uit onder de naam Ayla Dunes. Het nummer was een speelse mengeling van pop, soul, urban en jazz met een alternatief kantje.

Nu is ze terug met This Road waarop ze samenwerkt met de Brits-Nepalese zangeres en rapster Amazumi. Dunes was onder de indruk van haar performance tijdens De Nieuwe Lichting en werd geïnspireerd door haar verhaal. Amazumi groeide op in Hong Kong, studeerde in India, vestigde zich in Londen en belandde uiteindelijk in België. Haar verhaal paste perfect in het idee achter het nummer This Road, want deze song gaat over de drang om voortdurend on-the-move te willen zijn. Het vertelt het verhaal over de vlucht aan het verstikkende gevoel dat men kan ervaren als men te lang in een bepaalde routine blijft hangen.

Op This Road brengt Ayla Dunes aanstekelijke funky r&b waarop je moeilijk kan blijven stilzitten. De glasheldere productie en de zalige rap van Amazumi maken het nummer gewoon af.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More