Home Grensverleggers Uitheems Geduister #120

Uitheems Geduister #120

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

Als gekluisterde zielen zwerven we onlosmakelijk verbonden door het Uitheems Geduister van deze week met nieuws van Gary Numan, Null Cell, Front Line Assembly, Clouds Taste Satanic, Ludovico Technique, Kurs, Je t’ Aime en het compilatie-album Children

GARY NUMAN
In de elektronische scene is hij al 42 jaar een boegbeeld en door de jaren heen kreeg zijn geluid meer en meer industrial kenmerken. Zowel met zijn band Tubeway Army, als daarna solo, bracht Gary Numan onvergetelijke tracks als Are Friends Electric, We Are Glass, Metal, Cars… en bij ons lokt hij daarmee nog steeds vlagen van binge listening uit.

Zijn album Savage (Songs From A Broken World) is ondertussen 4 jaar oud en we mochten vorige week al aankondigen dat Numan een nieuw album klaar heeft. Heel erg ongeduldig hoefden we niet te zijn, want deze week liet hij een eerste nummer, de titeltrack Intruder horen.

Dat nummer sluit thematisch aan bij het vorige album. Op Savage kregen we te horen hoe de klimaatverandering het leven op aarde zo goed als uitroeide. Ook het nieuwe album lijkt de dystopische toer op te gaan, vanuit de idee dat de aarde enkel kan voortbestaan, indien ze zicht ontdoet van de indringer, de mens.

Intruder verschijnt op 21 mei digitaal, op deluxe cd, op cassette, op gekleurde vinyl en picture disc vinyl. Voorbestellen kan al!

Facebook / Website

NULL CELL
Het industrialrockproject Null Cell uit