Home Grensverleggers Uitheems Geduister #112

Uitheems Geduister #112

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

Neem de nacht bij de hand om de schoonheid van de dag te capteren met wat Uitheems Geduister van deze week en nieuws van Shonwald, Solar Fake, Within Temptation, Repetitor, Bling Rodent, Seatemples, Mayflower Madame, Darkenhöld, Hyrgal, A Culture Of Killing, Empress en het compilatie-album The Unquiet Grave 2020 van Cleopatra Records.

SCHONWALD
Ondanks de Duitse naam is Schonwald een Italiaans duo. Zelfs met erg uitgesproken invloeden zoals van New Order, The Cure, Suicide, Curve en My Bloody Valentine heeft de band een unieke plaats in de Europese underground veroverd. Ze distilleren een mooie mix van nostalgie en moderniteit, kilte en sensualiteit. De postpunkband van Alessandra en Luca heeft zijn nieuwe album Abstraction net uitgebracht. Thematisch geïnspireerd door esoterische hymnen, esthetische mantra’s en echo’s van de woeste menselijke natuur, werd dit een introspectieve reis door de utopische hoop van de 21ste eeuw.

Abstraction is digitaal verschenen en op doorschijnend groene vinyl bij het label Manic Depression Records.

Facebook / Bandcamp

SOLAR FAKE
This Pretty Life… is fake. Maar ook de nieuwste track van de Duitse synthpopband Solar Fake. De eerste die ze laten horen uit hun aankomende album Enjoy Dystopia! Hoe makkelijk is het om de negatieve beelden tegenwoordig uit ons leven weg te filteren en enkel de schoonheid van wat het perfecte leven lijkt te etaleren? Kanalen genoeg om dat te doen. Met hun nie