Home nieuws TRIBUTO THE ARCH (Banshees Records)

TRIBUTO THE ARCH (Banshees Records)

by Nel Mertens

Odes, huldes en tributes zijn meestal weggelegd voor de doden. Wel, laat de Breendonkse new wave-/ gothrock-/ electrowaveband The Arch dan graag wel nog even springlevend zijn! Het viertal bracht in hun jarenlange muziekcarrière heel wat releases uit, maar reisde ook de wereld af om op internationale podia te blinken met hun werk. Een internationale fanbase draagt de band in hun hart, en vanuit Spanje kregen ze – en daarmee ook hun fans – een welverdiend tribute-album als nieuwjaarsgeschenk.

Met zeven remixes van de grote The Arch-klassieker Ribdancer en drie van het meer recente Blood Crystals brengen Spaanse artiesten hulde aan één van de Belgische bands waarnaar ze opkijken: Tributo The Arch.

Ribdancer werd onder handen genomen door José Rodriguez, Jg Outsider, Dark Vektor, Celddöd – die het nummer omdoopte tot Ribshaker – en Meshes. Jg Outsider zorgde voor een Ribdancer-remix, maar maakte er onder de noemer Ribmoon ook een heel eigen herwerking van.

Abraxas, Israel Padilla en Soj & Lex-Or gingen aan de slag met Blood Crystals, een track van het laatste album van The Arch, XII.

Wij zijn uiteraard vooral fan van het viertal Belgische viertal The Arch, maar verdorie… deze Spaanse remixen willen we op élke dansvloer horen dit jaar!

Ian Lambert, Ivan DC, CUVG en Mr. Pierre mochten onlangs een nieuw platencontract ondertekenen bij Dryland Records en werken ondertussen hun nieuw album dat dit jaar ergens zal verschijnen!

Tributo The Arch is digitaal en op cassette verschenen via Banshees Records.

Facebook Bandcamp 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More