Home nieuws THOMAS DOLBY op W-Festival 2024

THOMAS DOLBY op W-Festival 2024

by Nel Mertens

In 1984 kwam hij langs in Hof Ter Lo en in 2012 in de AB in Brussel. Zijn fans staan wellicht nu al te popelen, want Thomas Dolby komt voor een derde keer naar België. Hij viert de veertigste verjaardag van zijn album The Flat Earth namelijk op W-Festival, eind augustus in Oostende, als enige concert op het Europese vasteland!

Met de electro-hits Hyperactive! en I Scare Myself en zijn fantastische videoclips werd hij al snel een MTV-icoon.
In hetzelfde jaar dat zijn eigen plaat de top van de pop- en dance-hitlijsten bereikte, schreef en producete hij de allereerste platina-verkopende rap-single Magic’s Wand van Whodini. Maar zijn synthspel en productie leverden ook bij aan nummers van Foreigner, Def Lepperd, George Clinton en Joni Mitchell waarmee hij ook nog eens vijf Grammy-nominaties binnenhaalde.

Hij verscheen live met Stevie Wonder en Herbie Hancock, met David Bowie tijdens Live Aid en met Roger Waters bij de Berlijnse Muur. Zijn eigen She Blinded Me With Science werd een Top 5 Billboard-hit en groeide uit tot een anthem uit de jaren tachtig dat nog steeds opduikt in Grand Theft Auto, The Big Bang Theory en Breaking Bad.

Kortom: een legende in de elektronische muziekscene die je niet mag missen!

Thomas Dolby staat op zaterdag 24 augustus 2024 op het W-Festival op de PGS Mainstage. Tickets kopen, doe je via deze link.

Facebook Website Facebook event

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More