Home Lijstjes HET BESTE VAN 2023: Filip Heylens (Wegsfeer, Les Truttes)

HET BESTE VAN 2023: Filip Heylens (Wegsfeer, Les Truttes)

by Hannelore Dieleman

Filip Heylens. We kennen hem als gitarist bij Les Truttes en zanger bij ‘dé muzikale aanranding van new wave classics’ genaamd Wegsfeer. 2023 bracht Wegsfeer onder meer een passage in De Roma als voorprogramma van Noordkaap en een plaats op de affiche van het Thorn In My Side Festival, alsook heel wat optredens tot over de grenzen heen. Hij mag tevreden terugkijken, deze frontman, naar het voorbije jaar. In 2024 staat een nieuw project op til, Radio Clash, een The Clash tributeband, waar ook wij naar uitkijken. Meer daarover in het nieuwe jaar. Ook Filip werpt voor ons een blik op zijn muziekervaringen en voorkeuren van 2023.

Filip Heylens © Bruno Holvoet

Beste album/single Belgisch
dEUS – How To Replace It
DER KLINKE – Facing Fate
MELTHEADS – I Want It All  
BOMBATAZ – Baby Dry My tears

Beste album/single internationaal
GRIAN CHATTEN – Chaos For The Fly
BLUR – The Ballad Of Darren
PIL –  End Of World
WILCO – Cruel Country
IGGY POP – Every Loser
PJ HARVEY – I Inside The Old Year Dying
ROLLING STONES – Hackney Diamonds
DEPECHE MODE – Memento Mori
SLOWDIVE – Everything Is Alive 

Beste concert
Ik heb niet zo gek veel concerten kunnen bezoeken dit jaar, minder dan ik graag zou willen, wegens zelf te druk bezig. Maar van wat ik gezien heb was dit in willekeurige volgorde het beste:

1. QUEENS OF THE STONE AGE – Sportpaleis – absoluut briljant, rock-’n-roll zoals het hoort te zijn, vuil, luid, catchy en vooral heel sexy.
2. PIL – viernulvier (Vooruit) – Johnny Rotten heeft het nog allemaal, omringd door een fantastische band, anger is an energy!
3. TRAMHAUS – Rock Herk – een zeer aangename verrassende ontdekking, punky en funky tegelijkertijd, tegendraads en dansbaar. 
4. BALTHAZAR/ WILCO – Lokerse Feesten – superieure klasse van beide bands, elk op hun eigen manier buiten categorie en op eenzame hoogte. 
5. BOMBATAZ – AB Club  – de meest originele en dwarse band van België, virtuoos vakmanschap.

Stel zelf je favoriete Belgische festivalaffiche voor 2023 samen
Als er bedoeld wordt een affiche met alleen maar Belgische bands ga ik volop voor nieuwe en relatief nieuwe  ‘jonge’ bands. En sluit ik af met een Vlaamse klassieker. 

HIDEOUS
MELTHEADS
DISORIENTATIONS
BOMBATAZ
JACK VAMP & THE CASTLE OF CREEP
THE HAUNTED YOUTH
OPROER
BRUTUS
WHISPERING SONS
NOORDKAAP mag afsluiten

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More